/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Kezdek aggódni...
  

Kezdek aggódni...

ora 2012-12-20 19:11:11
Tisztelt Doktornő/úr!
Az én problémám eléggé összetett, de megpróbálom érthetően leírni. 16 éves vagyok, és az a helyzet, hogy körülbelül 4 éve rendszeres volt a menstruációm, maximum egy-két nap plusz/mínusz eltérés volt csak. De a legutóbbi egy héttel hamarabb jött meg, és azóta néha (3-5 naponta) enyhén véres a hüvelyváladékom. A hasam alja is gyakran fáj (ott ahol a menstruáció alatt görcsöl, de ilyenkor nem görcsöl, hanem inkább enyhén fáj), viszont ez nem új keletű dolog, körülbelül mióta iskolába járunk azóta fáj. Nagyon nehéz a táskám, majdnem 10 kiló, így arra gyanakodtunk, hogy csak a táska emelgetése miatt fájhat. A testnevelés tanárom azt mondta a hasfájásomra (mikor futás közben le kellett ülnöm mert annyira elkezdett szúrni a bal petefészkemnél), hogy szerinte csak az izmok vannak eltunyulva. Mivel a bal vállamra veszem fel először a hátizsákom, így szerintünk azért fájhatott a bal.
Nem élek szexuális életet, szűz vagyok még. Ön szerint mi lehet a probléma? Tényleg aggódnom kellene? Ez az első ilyen menstruációs problémám. Elég stresszesek a napjaim úgy másfél éve, lehet, hogy az van kihatással a menstruációmra? Elég lenne, ha csak a gyermekorvosommal beszélnék? Ez még magától helyrejöhet rövid időn belül (1-2 hónap)?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Kezdek aggódni... kérdésre

Kedves Levélíró!

A gyermekorvos felkeresését ajánlom. Mindenképpen jó lenne, ha meg tudna vizsgálni (nyugalom, csak a hasadat fogja megtapintani), és ki tudna kérdezni a panaszaidról. Amennyiben a vizsgálatot követően úgy ítéli meg, tovább fog küldeni gyermeknőgyógyászatra (szerintem érdemes volna, hiszen a panasz hátterében akár gyulladás is állhat).

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések