/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Mi lehet az oka?
  

Mi lehet az oka?

ora 2012-12-19 17:33:02
Kedves Doktornő!
Egy olyan kérdéssel, fordulok Önhöz, amelyre még sehol nem kaptam választ...nem tudom, lehet azért mert nem egy általános jelenség, de engem nagyon érdekel mitől lehet ez.
Arról van szó, hogy nekem mindig is nagyon erős görcseim voltak a menstruáció első napján...olyannyira, hogy a gyógyszerek sem használtak/használnak semmit.
Még nyáron megismerkedtem egy sráccal, akivel azóta találkozgattunk, nem járunk...(nem is tudom, hogy nevezzem ezt a kapcsolatot köztünk) de nem feküdtem le vele, csak pettingeltünk szinte minden alkalommal.
Ezekben a hónapokban, mikor menstruáltam egyáltalán nem fájt a hasam..épp, hogy csak éreztem, hogy "megvan" . Sőt, nagyon a pms tüneteit sem észleltem, pedig ezeket is mindig szoktam.
Azt sem mondhatom, hogy biztos csak a menstruációm változott meg, mert egyszer már tapasztaltam ugyanezt, ugyanígy mikor együtt voltam egy másik sráccal.
Viszont, most a legutóbbi mensesem óta nem találkoztam vele, és most ismét ugyanúgy fájt a hasam mint előtte...ugyanúgy szenvedtem vele több órán át.
A kérdésem az volna, hogy mi lehet ennek az oka? Mármint, ez esetleg valami fizikai dolog..hogy "ott" mégis csak valami változás történt....mármint a pettingelések alkalmával, vagy inkább lelki oka lehet, hogy azokban a hónapokban nem fájt a hasam?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Mi lehet az oka? kérdésre

Kedves Levélíró!

Egyértelműen lelki oka lehet a tapasztalt pozitív változásnak. Még ha nem is voltál szerelmes, valami hasonlót érezhettél, kiegyensúlyzottabb, nyugodtabb, boldogabb lehettél és ez pozitívan befolyásolta a szerevezeted működését is.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések