/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Menstruáció ...
  

Menstruáció ...

ora 2012-10-28 01:35:15
A következő problémám lenne:múlt hónapba,szeptember 25-én jött meg a menzeszem,ebben a hónapban szintén 25-én jött meg ami csak 2 napot tartott...nekem másképpen mindig 4-5 napot tart,nem tudom most mi történhetett,mitől volt csak 2 napig meg :( Minden jele,tünete megvolt a menstruációnak,pár nappal azelőtt fájt a fejem,derekam és kicsit szúrt a jobb petefészkem de ettől eltekintve,elég normálisan megjött,első kétnap bő vérzés mint mindig,aztán ma a 3ik napra csak alig van egy nagyon nagyon pici barnás folyás.És azt hozzátenném,hogy párommal a szeptemberi mesnstruáció óta csak egyszer voltunk együtt,akkor is óvszerrel védekeztünk,nem lehetek terhes...akkor mi okozta ezt,hogy csak két napot tartott?Amikor megjött,görcsölt nagyon a hasam mint mindig,minden normális volt és mégis 2 nap és vége...Mi okozhatta ezt?
Egy második kérdésem az lenne,hogy ezelőtt két évvel volt egy kapcsolatom,ami 2hónapot tartott de ezidő alatt többször lefeküdtünk,jó párszor pedig védekezés nélkül,megszakítással..szerencsémre,nem lett baj belőle,nem jött létre terhesség,és semmilyen fertőzés jelét nem vettem észre magamon.De viszont a napokban olvastam a chlamídia fertőzésről,aminek elég kevés,szinte semmilyen tünete nincs és meddőséget is okozhat.Azt szeretném tudni,hogy ha ez a 2 év alatt semmilyen rendellenességet,semmilyen panaszt nem észleltem magamon,sem fertőzési tüneteket,sem folyás,semmi akkor lehetséges h ő fertőzött volt és én is elkaptam ?Mivel h nem igazán jár tünetekkel,lehetséges h 2 év után sem veszem észre ha mégis elkaptam tőle?Mégis mik a tünetei ennek a betegségnek,valami kis árulokdó jel mégis kell h legyen,ami arra utal h fertőzött lettem.Kérem segítsenek választ kapni mindkét kérdésemre.
Üdv Berni

Szakértőnk válasza a Menstruáció ... kérdésre

Kedves Berni!

A terhesség esélye nagyon minimális, de a saját megnyugtatásodra egy tesztet érdemes csinálni. A következő vérzésed valószínűleg már a korábbiaknak megfelelően fog lezajlani, ne aggódj. (Átmeneti hormonális rendellenesség lehet.)

A Chlamydia fertőzésnek sajnos tényleg nincsenek tünetei, bővebb folyás, alhasi fájdalom, vérezgetés lehetséges. A nőgyógyász az évenkénti rákszűrés kapcsán észlelhet olyan jeleket, amik fertőzöttségre utalnak. A legközelebbi alkalommal nyugodtan oszd meg az aggályodat az orvosoddal, a betegség szűrése egyszerű.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések