/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Komolyabb kapcsolat.
  

Komolyabb kapcsolat.

ora 2012-10-11 00:06:29
Kedves doktornő!
A helyzet az, hogy eléggé komolyodik a kapcsolatom a barátommal, valószínű, hogy a közeljövőben szeretnénk továbblépni, a szexre. Eléggé tanácstalan vagyok az ügyben. A gondom az, hogy attól félek, az óvszer kiszakad, vagy lesz vele valami defekt. Ennek körülbelül mennyi az esélye? A másik gondom, hogy nőgyógyászhoz szeretnék menni, de anyával még mindig az "anyuka és az ő pici lánya" szinten vagyunk, amúgy is, úgy gondolom, biztosabb, ha egyedül intézem ezt a dolgot. Az lenne a kérdésem, hogy nőgyógyászhoz 16 éves kor után el lehet menni szülői "felügyelet" nélkül? A menstruációmmal is vannak gondok, a fogamzásgátlás is fontos téma lenne, de ezt itthon nem szeretném "kiteregetni". Hivatalosan is alultáplált vagyok, és nagyon vékony, habár most hízókúrán vagyok és elég szépen haladok, létezik, hogy emiatt rendszertelen a ciklusom?
Köszönöm a válaszokat!

Szakértőnk válasza a Komolyabb kapcsolat. kérdésre

Kedves Levélíró!

Szülői kíséret nélkül is elmehetsz nőgyógyászhoz, de első alkalommal talán számítana, ha az anyukád kísér (a vizsgálatra úgysem megy be veled, azt sem fogja tudni, miről esett szó), megnyugtatna a jelenléte. A kóros soványság vezethet cikluszavarhoz.

Az óvszer teljesen jó védekezési módszer, de lényeges hogy a használati útmutatóban foglaltakat betartsátok, és ha behatolás történik (akár magömlés nélkül is), használjatok óvszert.

Minden jót:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések