/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Lehet belőle baj?
  

Lehet belőle baj?

ora 2012-09-15 20:57:05
Kedves Doktornő!
Szeretnék tanácsot kérni... 16 éves lány vagyok és van egy 23 éves barátom.Kezdetben csak anyukám tudott a dologról, de később elmondtam apunak is. Mindaddig nem is volt semmi baj, se a korával, se mással, amíg nem találkoztak vele személyesen. Ugyanis a barátomnak nem túl 'szép' a mosolya. Elől hiányoznak fogai, és a meglévők is rosszak. Ezután apum kiakadt, (bár előttem nem mutatta ki és nem is mondta nekem) mert szerinte nem ilyen fiú való hozzám stb.. Azt is anyumtól tudom, hogy mi a véleménye, mert nekem nem mondta el, nehogy megsértsen. Valahol meg tudom érteni, hiszen az én fogaim szinte hibátlanok, mert rengeteg idő és pénz lett ráfordítva, hogy ilyenek legyenek amilyenek most. De engem csak az bánt igazán, hogy úgy alkotnak róla véleményt, hogy nem is ismeri. Csak a fogai alapján..
A másik dolog, hogy anyummal szoktunk beszélgetni erről is, és kérdezte, hogy engem nem zavar? Meg elmondta párszor, hogy akinek ilyen rosszak a fogai annak sok betegsége lehet, és könnyen el is lehet kapni ha csókolózunk. És az lenne végül is a kérdésem, hogy tényleg lehet belőle bajom? Elkaphatok betegségeket, fertőzéseket tőle? Szeretném ezt megtudni, mert jó amikor csókolózunk és szeretek, de ugyanakkor mindig ott lapul a fejemben ez a gondolat amit anyum mondott.
Előre is köszönöm a válaszát, és azt, hogy szakított rám időt!

Szakértőnk válasza a Lehet belőle baj? kérdésre

Kedves Levélíró!

Tény, hogy ha valaki nem fordít gondot egy ilyen alapvető dologra, azt a legtöbben kapásból negatívan ítélik meg. Persze valószínű, hogy inkább a szülei a hibásak a kialakult helyzetért, hiszen ők nem tanították meg arra, hogy igényes legyen magára. Gondolom, őt is zavarja ez a helyzet, de talán nincsen bátorsága fogorvoshoz menni, vagy anyagilag nem engedheti meg magának, hogy fogpótlást készíttessen. Ha szóba kerül, akkor javasolhatnád neki, hogy javíttassa meg a szuvas fogakat (tőled biztosan elfogadja). Talán még azt is elfogadná, hogy elkísérd a kezelésekre. Biztosan neked is jobban tetszene hófehér mosollyal

Bajod nem lesz attól, hogy a párodnak rosszak a fogai, nem kell emiatt aggódnod.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések