/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Van mitől félnem?
  

Van mitől félnem?

ora 2012-08-15 08:36:21
Hello,
Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni.
Szombaton voltam a barátomnál, és odáig jutottunk, hogy orálisan kényeztetett, de nem elégített ki. Mivel az ujjal való "szoktatás"-nál már azt mondtam, hogy nem tudom folytatni, mert fáj, nem erőltettük a dolgot és mentünk fürödni. Egy kádban fürödtünk. Viszont aggódni kezdtem, hogy lesz-e bármi bajom ettől. Vasárnap túlságosan be is stresszeltem ettől, mert a menzeszemnek pedig most kellene megjönnie.
A kérdésem az volna, hogy kell-e komolyabban aggódnom? Barátnőm, aki már aktív szexuális életet él azt mondta, hogy amíg kb. Egy hónapot nem késik, nincs mitől félnem, plusz a stressz is eltolja.
Előre is köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Van mitől félnem? kérdésre

Kedves Levélíró!

A leírtak természetesen nem vezethetnek terhességhez. Az azonban nem igaz, hogy egy hónapos késés esetén kell elkezdeni aggódni. Ha valaki aktív szexuális életet él (tehát van esély a terhességre), akkor a szokásos ciklushosszhoz képest pár nap késés esetén már érdemes csinálni egy tesztet. Ha esetleg teherbe esett valaki, akkor a vérzés egy hónapos késése esetén már cirka 8 hetes (!) terhes. Ez nem mindegy, ha esetleg nem kívánt terhességről van szó.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések