/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / védekezés!
  

védekezés!

ora 2012-08-01 11:11:12
Jó napot doktornő!
A párommal 2 és fél éve vagyunk együtt.1 év után feküdtünk le azonban páromnak és nekem se volt orgazmusom. A barátomnak gondot okoz gumi úgy érzi gumival nem tud elmenni.Szedtem fogamzásgátlót is ,de attól félek hogy 17 évesen korai még szedni és ahogy hallotam vannak olyan hatásai pl:nehezebben lesz gyerekem. Szeretnék majd én majd egyszer .viszont szednem is kéne mivel még nem állt be menstruációm. Volt idő mikor szedtem ,de egy biológia órán tanárt azt mondta egy növekvésben lévő szervezetnek nem igazán jó.Természetesen az aktus során barátommal mindig használunk gumit.Eddig mind a két gumit és gyógyszert is használtuk egy ideig, de ha szedem gyógyzsert lehet párom érdekében nem használnánk gumit.Én viszont nagyon tartok tőle terhes lehetek.Kérem doktornő mi legyen szedjem gyógyszert és ne használjunk gumit vagy használjunk gumit viszont gyógyszert ne.Válaszát előre is köszönöm

Szakértőnk válasza a védekezés! kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha egyéb ok miatt (rendszertelen vérzés) is javasolt a fogamzásgátló szedése, akkor mindenképpen inkább ezt kellene használni. A tabletta mellé nem szükséges egyéb fogamzásgátlási módszer (ha szabályosan szeded). A szedés kezdetén az első hét napban óvszert is kell használni.

Ha a nőgyógyász javasolta a tabletta szedését, akkor nem kell aggódnod. A jelenleg forgalomban levő készítmények sokkal kevesebb mellékhatást okoznak, mint a korábbi, magsabb hormontartalmúak.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések