sok kerdes

ora 2012-07-22 14:52:10
Tanacsot szeretnek kerni....tiz napja kesik a menstruaciom....kisse aggodok, mi lehet az oka. a baratommal fel eve fekuttunk le eloszor..de o egeszen biztos benne h terhes nemvagyok. viszont, mar volt elotte is h kilenc napot kestem..utobbi ketszer csak harom negy napot. mi az ami befolyasolja a keses idejet? lehetseges h valami vitamin vagy hasonlo hiany okozna? mert nagyon rosszul szoktam lenni, es aztan kaptam olyan tanacsot h szedjek multivitamint es jobb lesz...kiprobaltam,tenyleg segitett valamennyit.. sokan azt mondjak h az etkezes sok mindent befolyasol ezert vagyok ra kivancsi. vagy ha ien sok a keses akkor lehet valami nagyobb problema is? olvastam utana, es a menstruacio kesesnel irtak h terhesseg lelki hatter de akar ciszta is okozhatja...ezt hogyan lehet eszrevenni? volna meg egy kerdesem, amikor legutobbi par alkalommal aa baratommal szeretkeztunk, es oan pozt probaltunk amiben hatulrol tortenik a behatolas, azt naon fajt az alhasammban.ez miert van igy? elnezest kerek a sok kerdesert:) es elore is koszonom a valaszat.

Szakértőnk válasza a sok kerdes kérdésre

Kedves Levélíró!

A vérzés késésének számtalan oka lehet. Adódhat abból is, ha valaki még nem régóta menstruál, emiatt pontatlan a ciklusa. Lelki (stressz, szorongás) és testi (nagyobb betegség, kimerültség, testsúlyváltozás stb.)tényezők is befolyásolják a vérzés megjövetelét. Természetesen szervi eltérés is állhat a probléma hátterében. Ha rendszertelen a ciklusod és nem is tűnik úgy hogy idővel pontosabbá válik, fordulj nőgyógyászhoz.

Ha a fájdalom csak bizonyos pozícióban lép fel, akkor valószínűleg anatómiai oka van (tehát a pénisz olyan mélységben és szögben hatol be, hogy az kellemetlen érzéssel jár). Kérd meg a párod hogy szabályozza a behatolás mélységét, figyeljen rád maximálisan.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések