/ Szakertő válaszol / Csak fiúknak / Mi okozhatja a herefájdal...
  

Mi okozhatja a herefájdalmamat?

ora 2012-12-10 22:51:39
Kedves Doktor nő/Doktor úr!
Kb másfél éve ritkán jelentkezik, de mostanság egyre sűrűbben, az hogy a jobb herém fájni kezd. Először 2011 nyarán amikor fizikai munkát végeztem, 40 kilós dobozokat emelgettem akkor fájdult meg, de iszonyatos szúró fájdalmat éreztem a jobb herémben. Otthon a tus alatt meleg víz hatására ellazult a herezacskóm, és meg tudtam tapintani, majd rájöttem hogy 90 fokkal el volt fordulva a golyóm és amiatt fájt. Vissza tudtam saját kézzel fordítani, és a fájdalom azonnal megszűnt. Eltelt kb 7-8 hónap, majd megint előfordult ez a "csavarodás". Megint 90 fokban el volt fordulva, szintén vissza kellett tegyem a helyes állásba.
Mostanság pedig az elmúlt 2 hónapban kb 2-3 hetente érzek nem túl erős de kellemetlen fájdalmat szintén a jobb herémet illetően. Nem szűk a boxer, mégis fáj. Nem tudom mi okozhatja. Csak a jobb, és van amikor 2 hétig semmi, majd utána megint előjön. Ma is fájt, és kezd elegem lenni belőle, szeretném kideríteni mi okozza. Most is megtapogattam, lehet hogy kicsit megint el voltak fordulva, de most rendben vannak. Viszont van úgy hogy aludni nem tudok jól, mert ha oldalamon fekszem alapból nem jó helyzetbe kerülnek a heréim, így inkább hanyatt vagy hason szoktam aludni, de olykor sehogy sem jó.
Olyan, mintha túl nagy volna a herezacskóm, és azért fordulgat el, vagy nem is tudom... :(
Mi a véleménye? Ugye nem lehet rák? Nincs tapintható csomó, nem duzzadt, nincs színeltérés, csak az egyik jobban lelóg mint a másik, de ha jól gondolom ez normális.
Üdv.

Szakértőnk válasza a Mi okozhatja a herefájdalmamat? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nyugodj meg, gyakorlatilag biztos, hogy semmi komoly betegség sem áll a háttérben. Azt javaslom, hogy fordulj urológushoz. Előfordulhat, hogy alkatilag hajlamosabb vagy a here csavarodására. A fájdalom hátterében egyéb betegség is állhat (pl. gyulladás, varicokele stb.).

Üdvözlettel:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések