Mennyire megbizható?

2015.04.08.
Üdvözlöm Önt/Önöket!
16 éves lány vagyok, a nőgyógyászom felirta a TAISA fogamzasgatló tablettát, viszont elég kevés dolgot talalok rola, es ezert kicsit elbizonytalanodtam vele kapcsolatban, a hatekonysagaban. Remelem, hogy valaki onok kozul tud par szot mondani rola :(
Illetve meg annyi lenne a kerdesem, hogy elvileg 2 hét elteltév védett vagyok, dd ugye celszeru mrgvarni az 1 honapot. Szoval ha 11.en elkezdem szedni, es kov. honapban ovszernelkul szeretkezek akkor mar vedett leszek 11.e korul nem? gondolom 4-5 nap elteres nem szamit nem? (pl. 11 helyett 5.-6.án szeretkezunk guminelkul) koszonom szepen elore is a valaszukat!

Szakértőnk válasza a Mennyire megbizható? kérdésre

Kedves Kérdező!

A hatóanyagaiban (drospirenone 3 mg, ethinylestradiol 0,02mg) nem különbözik más kombinált hormonális fogamzásgátlóktól (pl.Symica, Jangee stb).Alaposan, akár többször is olvassa el a tabletta használati utasítását, mert nagyon sok fontos információ van benne a szedéssel,a védettséggel, az esetlegesen elfelejtett tablettabevétellel, a mellékhatásokkal kapcsolatban. A leírás szerint 1 hét szabályos tablettaszedés után teljes védettség alakul ki, de egy hónap után már biztosan nem kell kiegészítő védekezésen gondolkodnia.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor