lábtörés - lábközépcsonttörés /14/

2014.03.29.
A 12 éves öcsém a múlt hét pénteki sportedzésén szenvedett egy lábsérülést. Az edzést végig csinálta illetve még haza is jött. Mire hazaért feldagadt (és fájt is) a lába. A pihentetés mellett felpólcoltuk és jegeltük a lábát. Sajnos ez csak vasárnap délelőttig volt lehetséges mert rokonokhoz voltunk hivatalosak névnapi-szülinapi ebédre és "összejövetelre".
Mire azonban hazaértünk újra fájlalta a lábát. Ahogyan a cipőt levette - láttuk, hogy újra feldagadt a lába, de nem annyira mint pénteken.
E hét hétfőn édesapánk elvitte volna orvoshoz de kiderült, hogy a doki nem rendel hétfőnként. A keddi orvosi vizsgálatok alapján kiderült, hogy eltört a lábközépcsontja, 1 hétre fekvőgipszet kapott, melyet e hét szerdai kontrollt követően még 1 hétig visszarakták a lábára a fekvőgipszet. Az orvos annyit mondott, hogy jövőhéten csütörtökön a mostani vizsgálatok alapján már mindenképpen a fekvőgipsz helyett járógipszet fog kapni.
Mennyi ideig lehet a lábán a járógipsz? A járógipsz mennyire lesz terhelhető? Kell-e majd mankót használnia? Ön "tapasztalata" szerint mire számíthat majd az iskolába a tanárai és társai részéről? Mennyi időbe telhet a teljes gyógyulása? Mikor sportolhat újra?
A megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
(Volt egy korábbi /2014.03.22./ kérdésem a tárgyban, amelyre bár választ nem kaptam, de mára már tárgytalanná vált.)

Szakértőnk válasza a lábtörés - lábközépcsonttörés /14/ kérdésre

Kedves Levélíró!

Ezt a kérdést már egészen biztosan megválaszoltam, remélem, odaért és jobban van a tesód

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor