ismét a reflux

ora 2008-12-04 21:36:40
Kedves Doktorúr!
Nagyon köszönöm az edig leírtakat, nagyon sokat segített nekem. Az alakommal én nem vagyok megelégedve,mióta beteg vagyok 4kilot felszedtem kapok vasat, aktivál maxot, dicetelt 3X1et kell szednem,mint már leírtam, nolpazát napi egyet ezt 2hete szedem és olyan a hasam ,mint egy 3hónapos kismamának,estére,ez nagyon zavar. és esténként xizált , hajnalig nemtudok elaludni és du fél 2nél előbb nembírok felébredni, ez mitől van, erőtlen vagyok, és gyenge, edig reggelente hánytam, mostmár elmult.hányás csillapítótól, nagyon fáj a hasam, minig máshol nyilal bele, a nyelőcső is mar, mnem eszem zsírosat a vérképem jó, azt mondják pszihés eredetűlehet, de nem vagyok ideges típus. A nyelőcső ph nem sikerült nem mertem, sírtam és remegtem. más javaslata. Doktorúr, ha lefénymásolom az eddigi jóformán negatív leleteimet és elküldeném Önnek tudna segíteni???? úgyis. Az Ön szavait többre becsülöm a többi orvosnál. Szeretnék meggyógyulni és nem fáradékony lenni, én előzőleg állandó éjszaka dolgoztam, lehet,hogy ezért nemtudok aludni éjszaka és napközben majdhogynem elalszom. ?? MIt javasolna? A mellkas ct és a hasi uh mutatta ki a hasnyálmirigy megvastagodását--farok részen, de azzal letudták,hogy születési rendellenesség. Én mit tehetnék? mit mondhatnék az orvosomnak? mit mondhatnék, hogy ne bántsam meg???? nagyon köszönö a segítségét drága doktorúr!!!!!!! Ahogy az idősek mondanák A JÓ ISTEN ÁLLDJA MEG ÓNT ÉRTE!!!!!!! köszönettel Anita

Szakértőnk válasza a ismét a reflux kérdésre

Kedves Kérdező!

Ha a CT és ultrahang is egybehangzóan csak normál szerkezetű hasnyálmirigy-megvastagodást írt le, emiatt ne aggódjon. Én is valószínűnek tartom, hogy panaszai jelentős részét psychés okok idézhetik elő illetve fokozhatják. Megoldásként mindenképp életmódváltozást javaslok: elsőként rendszeres testmozgást (a legjobb a jóga lenne), ami segítene a testsúly és alak rendezésében, a bélmotilitás helyreállításában és a stressz-feldolgozásban is.
Emellett a rendszeres, gyakori, nyugodt kis étkezés is elengedhetetlen. Ha már nem dolgozik ájszaka, próbálja a napirendjét rendezni, mert a krónikus fáradtságot szinte biztos ennek a felborulása okozhatja.

Hirdetések