Nyaki nyirokcsomok!

ora 2018-01-05 17:17:52
Tisztelt doktor Ujj Zsofia!
Nehány hete kérdeztem öntől egy másik oldalon, "Rosszindulatuak-e?" címszóval, remélem, hogy vissza tudja keresni a másik oldalon. Sajnos anyagi helyzetem nem engedi meg, hogy ott kérdezzek ismét, ezért bátorkodom itt feltenni a kérdésem. Akkor ön megnyugtatott 1 kicsit és javasolta a labor megismetleset 1 kicsivel később mivel már az utóbbi egy évben magas volt az ldh, és a bilirubin szintem. Most a pszichiáterem elüldött 1 vérvételre ahol az ldh-m 443 lett es ebben a laborban 240-480 között van a referenciaertek meghatározva. A bilirubinom 16,2 lett es 5-20 közott jó. Viszont most az abszolut neutrophil szamom 8,4 lett ami 2-7 kozott normalis , a neutrophil% 80,5 lett, ez 40 es 74 kozott lenne normális. A lymphocyta% 14,3 lett , ez 19-48 kozott lenne normalis es az sgpt emelkedett de csak 3-mal magasabb a megengedettnel. A vervetel idejen volt 1 meghuleses betegsegem ami miatt antibiotikumot is szedtem, okozhatja ez az eltereseket? Illetve szedtem vagy 3 honapig silegon tablettát, hátha az rendezi a bilrirubint és az ldh-t. A nyirokcsomóimban nem éreztem változást sem számilag vagy méretileg, változatlannak érzem őket. Az ldh-miatt aggodtm mint irtam is önnek a múltkor , merthogy daganatra is utalhat az értéke, és az lenne a kérdésem, hogy ön mit gondol ezekről az értékekről, mit jelenthetnek. A pszichiáterem a labort látva rögtön azt kérdezte, hogy dohányzom-e?! Ezt miért kérdezhette a lelet alapján? Minden más laborértékem a referenciatartományba van.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel egy 31 éves férfi beteg!
Ui: a helyesirás miatt előre is elnézését kérem, de nagyon bamba vagyok mobílon és gyakran mellé nyomok. :)

Szakértőnk válasza a Nyaki nyirokcsomok! kérdésre

Kedves Levélíró! A neutrofil a betegség miatt volt magasabb és elhanyagolható. A többi labor is rendben. Ha minimális eltérés van az sosem baj, a többször eltérések a kórjelzőek. Az LDH most jó, szóval nem aggódnék. A dohányzást lehet szintén a magasabb LDH miatt kérdezte. A jelenlegi laborok rendben vannak, nincs velük baj. Ha a nyirokcsomó nem nő, azzal sem. Ezt kell majd 2-3 hónap múlva megnézni. Most nem hiszem, hogy nagy baj lenne.

Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus
Hirdetések