/ Szakertő válaszol / Betegségek és fertőzések / Normális ez idült mandula...
  

Normális ez idült mandulagyulladás esetén?

ora 2015-08-13 20:41:39
Tisztelt Szakértő! 1,5 hónapja érzek valamit a torkom jobb oldalán, olyan, mintha egy kis csomó lenne. Voltam vele több orvosnál, mindegyik azt mondja, hogy a nyirokcsomóm nagyobbodott meg a mandulagyulladás miatt. Évente többször is gond volt vele, többször volt gyulladt, mostanra pedig tiszta heges, lyukacsos. Szedtem antibiotikumot (Curam duot és Klimicint), de még mindig érzem, néha jobban, néha kevésbé. 4 nap múlva műtik a mandulámat, remélem, utána megszűnnek a panaszaim. Továbbá az még a gond, hogy a nyelvemen hólyagok jelentek meg 3 hete, és a hátsó része elég lepedékes, hiába mosom meg, visszatér, valamint a nyálam elég sűrű, főleg étkezés után, alig tudom lenyelni, az orrom is folyik. Én már a legrosszabbakra gondoltam. Dohányoztam 2 évig, de már letettem. Bibi, 18

Szakértőnk válasza a Normális ez idült mandulagyulladás esetén? kérdésre

Kedves Bibi!

A leírt panaszaid lehetnek a krónikussá váló mandulagyulladás miatt, remélhetőleg a műtét után ezek is javulnak.Az orrfolyás hátterében valamilyen allergia is állhat, a műtét után ha még mindig fenn fog állni ez a probléma, érdemes ilyen irányba is vizsgálódni. A nyirokcsomó megnagyobbodás leggyakoribb oka valamilyen heveny vagy idült gyulladás, nem kell a legrosszabbtól (daganatos betegség?) tartanod.



Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések