HPV gyanús

ora 2013-07-31 09:30:24
Tisztelt Orvos szakértő!
Egy-két héttel ezelőtt írtam Önnek Hpv-vel kapcsolatba, viszont nem kaptam rá azóta sem választ. Ha nem gond leírnám Önnek újra a problémámat,
3 hónappal ezelőtt voltam rákszűrésen és egy hét után jött a papír, hogy menjek vissza kontrollra. Vissza is mentem azonnal és közölték velem, hogy hpv gyanús vagyok. Azóta a menzeszeim után kúpot használok, illetve az orvos ajánlatára hüvelyöblítést. Igazából a páromon találtak szemölcsöket még 2 éve, de abból nem mutatták ki a hpv vírust, mikor elküldték vizsgálatra. (Szerintem nem is nagyon nézték hpv-re, de ez csak az én véleményem) illetve, hogy biztosak legyünk benne, mert ugye az 100%, hogy tőle kaptam el. (Korábban nem volt szexuális kapcsolatom senkivel) Elment hpv szűrésre, de az is negatív lett. (Vizeletből vizsgálták, hát én úgy tudtam abból nem mutatható ki, de lehet tévedek). 2 hét múlva kell kontroll rákszűrésre mennem és szeretném megkérdezni, hogy mennyi a valószínűsége annak, hogy még mindig hpv gyanús vagyok? Ha nincs is bennem (mert ez csak gyanú) akkor mire fel kellett használnom 3 hónapig a kúpot, mert ugye a hpv-t azt nem lehet kúppal meggyógyítani? El vagyok nagyon keseredve, hogy megint várhatok még heteket, hogy majd vagy küldenek papírt vagy nem, de addig ugye a párommal nem lehetünk együtt (ami lassan négy hónap után kezd elég rosszá válni :( )Ez az egész várakozás meg minden már kezd megviselni és kiakasztani. Pedig elég nyugodt természetű vagyok.
Kérem segítsen! Nagyon számítok a válaszára.
Maradok tisztelettel: E.

Szakértőnk válasza a HPV gyanús kérdésre

Kedves Levélíró!

A jelenleg alkalmazott gyulladáscsökkentő kezelés vezethet az elváltozások teljes visszafejlődéséhez (amennyiben egyéb, krónikus gyulladásos folyamat állt a háttérben). Arról nem írtál a leveledben, hogy vajon végeztek-e speciális, a HPV kimutatására alkamlas vizsgálatot? Hiszen abból egyértelmű lenne az eredmény, illetve pozitivitás esetén meghatározható az is, hogy milyen kockázatú vírussal történt az esetleges fertőzés. Ennek megfelelően lehetséges (pl. immunerősítő) kezelés.

Üdv:



Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések