/ Szakertő válaszol / Betegségek és fertőzések / Hajhullás, köröm...
  

Hajhullás, köröm...

ora 2012-11-14 16:47:30
Tisztelt Szakértő!
Az utóbbi fél évben elkezdett hullani a hajam. Soha nem volt annyira sok hajam, átlagos volt, de jelenleg jóval kevesebb. Elkezdtem kovaföldet inni kb. egy hónapja, jelentősebb változást nem tapasztaltam, de nem merem abbahagyni. Több mint egy éve iszom csalánteát, minden nap egy bögrével, mert szörnyen pattanásos voltam. Kb. 90%-ban minden bőrhibám eltűnt mióta csalánteát iszok. Körmeim és eléggé töredeznek, szoktam lakkozni, mert különben lerágom. Gondoltam arra is, hogy a túlzásba vitt körömlakk miatt törnek le hamar. 47 kg vagyok, 163 cm. A nyáron 6kg-ot fogytam. Azóta nem jött vissza. Szedtem vitaminokat is már a hajam miatt, de nem érzek változást. Kérem segítsen, mert a hajam már gyönyörű szép hosszú és kezdtem elveszíteni, már egy jó ideje vágni sem mertük, mert így is kevés és kezd rövidülni! Nagyon szépen köszönöm előre is!
Ui.: Stresszes életet élek. Valamilyen allergiám is van, bejártunk már minden orvost vele de senki sem tudja, hogy mitől dagad fel a szám folyton és lesznek csalánkiütéseim a testemen. Már több éve szedek cetirizint erre a problémára, ha egy-két napot kihagyok a szedésével. a szám már dagad is felfelé. Csalánteával is így vagyok, egy-két napig nem iszom és tiszta pattanás leszek.
Köszönöm előre is segítségét!

Szakértőnk válasza a Hajhullás, köröm... kérdésre

Kedves Levélíró!

Mindenképpen szükség lenne egy vérvizsgálatra (háziorvos), mert számos belbetegség illetve állapot járhat hajullással. Amennyiben eltérésre nem derül fény, javaslom, hogy keress fel bőrgyógyászt, hiszen a fejbőr betegségei is okozhatnak hajhullást, a szálak töredezését.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések