/ Szakertő válaszol / Betegségek és fertőzések / sok panasz, de semmi ered...
  

sok panasz, de semmi eredmény! 2

ora 2012-09-05 18:30:23
Jó napot!
Megint az a 19 éves lány vagyok, akinek annyi baja van... véres széklet, kiütések, szédülés, fáradékonyság, étvágytalanság, stb...
Elmentem nőgyógyászhoz magánrendelésre. Fiatal, aranyos lány fogadott, az egyik ismerősünk. Kérdezte, hogy volt-e már együttlét, és mondtam hogy nem... erre azt mondta, hogy akkor nem sok mindent tud megvizsgálni... kicsit úgy éreztem, hogy most ez hátrány... reméltem, hogy akkor megszabadulok a vizsgálat kellemetlen részétől, persze nem így lett... picit döcögősen ment a vizsgálat, mert nem tudtam ellazulni, de aztán sikerült egy ujjal megvizsgálnia. Mi értelme van ennek a vizsgálatnak? Hisz belém nem nagyon tudott látni...
A hasi ultrahang szerint nincs semmi baj. Azt megjegyezte, hogy kicsike a méhem, de ez nem lehet ok arra, hogy ilyen panaszaim legyenek, mint amiket felsoroltam... van egy kis fehérfolyásom, amit én nem is vettem észre, mert nincs szaga, nem is volt kellemetlen, és azt hittem, hogy ez a normális hüvelyváladékozás, de a doki azt mondta, hogy gomba lehet... kaptam rá krémet.
Azt szeretném kérdezni, hogy attól mert nem tudott alaposabban megvizsgálni, előfordulhat, hogy nem tudott mindent megnézni? Én nem tudom, csak találgatok, mert sehol nem kapok választ a kérdéseimre, a dokik csak tanácstalanul néznek. Hiába megyek sztk-ba, magánrendelőbe, sehol nem mondanak okosabbat.
Említettem a nődokimnak, hogy megyek gyomortükrözésre, és elkezdett szörnyülködni, hogy ilyen fiatalon, atya ég, meg hogy ez mennyire fájdalmas... eddig nem féltem, de most már félek...
Teljesen kikészülök. Mindenkin csak az aggódást, a szörnyülködést és a sóhajtozást látom. A dokik is csak tárt karokkal állnak és néznek...
Most már csak arra tudok gondolni, hogy mind-mind pszichés. Életem legstresszesebb időszakát élem. Ez okozhat ennyi bajt? Valóban?
Légy szíves, segítsetek... ki vagyok borulva...
Köszönöm.
barbara11

Szakértőnk válasza a sok panasz, de semmi eredmény! 2 kérdésre

Kedves Levélíró!

A vizsgálattal-gondolom- gócot kerestek, tehát olyan makacs, krónikusan fennálló gyulladást, amely kapcsolatban hozható a távoli tünetekkel (pl. hajhullás, rossz közérzet stb.). Ha a kismedencében lenne ilyen gyulladást, azt a vizsgálattal most ki tudták volna mutatni. A méh mérete a panaszaiddal semmilyen összefüggésben nincs, és emiatt most nem kell különösebben aggódni sem. Ez valószínűleg nem fog problémát jelenteni a gyermekvállalás során sem.

A gyomortükrözés kellemetlen, de nem fájdalmas (legalábbis akik már átestek rajta, ezt mondják). Biztosan fogsz kapni olyan gyógyszert, ami a kellemetlenséget is csökkenti.

Én nem hiszek abban, hogy a leírt tünetek mind visszavezethetők pszichés okokra. Tovább kell keresni a valódi problémát. Visszautalok arra, amit az előző levelemben írtam.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések