/ Szakertő válaszol / Betegségek és fertőzések / Szívbetegség hátrányai
  

Szívbetegség hátrányai

ora 2012-07-29 01:08:40
Tisztelt Szakértő!
15 éves fiú vagyok, és szívelégtelenségem van a neve aorta instuff. így van a lapomon. Ebben a betegségben a 2. kategóriába vagyok, fizikai aktivitásom enyhén korlátozott. Szívesen mentem volna boxolni, vagy akár birkózni, de olyan sportot nem végezhetek ami nyomja a mellkast. Lassan már 2 éve testépítéssel foglalkozom, és az izomnöveléshez teljesen megvolt minden ami kell, konkrétabban vitaminok, szén-hidrát és fehérje bevétel is, csakhogy maximum heti 1 alkalommal enged el a kardiológus konditerembe, még ezek mellett is heti 1 edzés nem ér semmit. Más sport engem nem érdekel, konkrétabban szabadna kosaraznom, fociznom, stb. de engem ezek olyannyira nem érdekelnek, hogy ki sem tudom fejezni. Csak is az izomtömeg felszedésére törekedem, és már pár éve nem is érdekel más, de nem tudok semmit tenni, a szívbetegség miatt. A kérdésem az lenne, hogy ha nagyobb leszek, mondjuk 17-20 éves, akkor gondolom már erősödik a szív, és elenged a kardiológus mondjuk heti 2 edzésre? Vagy örökké csak 1 lesz az engedélyezett? Ha a kardiológus még felnőtt koromban se hagyná többet, akkor is csinálnám és inkább vállalnám a következményeket, minthogy így éljem le az életem, hogy minden szar korlátozva van, bocsánat a kifejezésért.

Szakértőnk válasza a Szívbetegség hátrányai kérdésre

Kedves Levélíró!

El vagy keseredve, és végül is értem hogy miért. Hogy idővel hogyan változik szívbetegséged, azt talán még a szakorvos sem tudja most megjósolni. Vele kellene egyeztetned, hogy mit gondol a betegség progressziójáról, mire számíthatsz? Milyen más sportok engedélyezettek? Gondolom, nem csak társas sportról lehet szó és természetesen másfajta testmozgás is pozitívan befolyásolhatja az izomtömeget.

Sajnos nem tudok mást tanácsolni, mint hogy próbáld meg elfogadni ezt az állapotot. A betegséged rányomja  a bélyegét az egész életmódodra, de rajtad is múlik, hogy megtalálod-e a pozitívumokat az előtted álló (még jó hosszú) életedben.

Minden jót neked:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések