/ Szakertő válaszol / Betegségek és fertőzések / allergiás kiütések
  

allergiás kiütések

ora 2012-07-11 00:58:32
Üdv!
Az a lány vagyok, aki egyszer már írt az allergiás kiütésekről...
Szedtem eddig Metypredet, de abba kellett hagynom, mert már túl régóta szedtem. Azóta szedek Fenistil kapszulát, de ígyis néha kijönnek a kiütések. Legutóbb szombaton akkora folt jött ki, hogy a fél oldalamat beborította... nagyon viszket és ég. Még a karomon is jöttek ki, mindenhol. De a felsőtestemen mindig hatalmas foltok lesznek.
Nagyon kellemetlen... mit csinálhatnék, hogy segítsek magamon? Sajnos külföldön vagyok, szóval a kivizsgálás eléggé el van veszve... Gyógyszertárban vettem Zirteket, ha azt beveszem, az jó? Ezt lehet hosszú távon szedni, nem lesz tőle bajom?
Hogyan tudnám kideríteni, hogy fehérjeallergiám van-e? eddig se volt fehérjeallergiám, most hogy tudna kijönni? legutóbb erre tippelt az orvosom, de kivizsgálásra nem akart elküldeni, csak felírt egy gyógyszert....
mit csináljak? köszi a választ! 19/L

Szakértőnk válasza a allergiás kiütések kérdésre

Kedves Levélíró!

A Zyrtec is antihisztamin, ilyen módon hasonló a hatása, mint mondjuk a Fenistilnek. Emellé még szedhetsz kalciumot. Külsőleg pedig enyhe szteroidos krém ajánlott. Ajánlott lenne napló-szerűen vezetni hogy mit ettél, mit ittál, mikor jöttek elő a tüneteid.. Sajnos tényleg van olyan helyzet, amikor a leggondosabb odafigyeléssel sem deríthető ki az allergén. Az allergologiai kivizsgálás mindenképpen javasolt, ezt talán be lehetne tervezni akkorra, amikor éppen itthon leszel.(Gondolom, egyszerűbb megoldani.) Góckutatás is javasolt (fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, fogászat), hiszen krónikus gyulladás is okozhat ilyen tüneteket. Széklet féregpete vizsgálat is szóba jöhet.

Minden jót:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések