/ ZÖLDÖVEZET / Ismét TeSzedd! hulladékgy...
  2012-05-12

Ismét TeSzedd! hulladékgyűjtési akció

Június 2-án rendezik meg második alkalommal a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akciót, amelyre önkéntesek, társadalmi szervezetek, közösségek és önkormányzatok jelentkezését is várják.

- hirdetések -

A június 2-án 8 és 18 óra között tartandó hulladékgyűjtésre mindazokat várják, akik részt kívánnak venni környezetük tisztábbá, rendezettebbé tételében - jelentette be az esemény sajtótájékoztatóján Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az érdeklődők május 30-áig regisztrálhatnak a www.teszedd.hu weboldalon, ezután a szervezők értesítik az önkénteseket a gyűjtési pontokról.

szemétA Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel és az Országos Polgárőr Szövetséggel közösen rendezi meg az akciót - mondta a miniszter. A Start-program keretén belül 3750 ember fog segíteni - közölte a belügyminiszter. Pintér Sándor hozzátette: a tárca gépkocsikkal, markológépekkel biztosítja a hátteret, illetve a vízügyi igazgatóságokon keresztül is részt vesz a hulladékgyűjtési programban.

A TeSzedd! 2012 kiemelt kommunikációs főtámogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese elmondta: a közmédia keddtől folyamatosan foglalkozik az akcióval. A tájékoztatás a mostani kezdeményezésről klasszikusan közszolgálati feladat - közölte a vezérigazgató-helyettes. Június 2-án a közszolgálati televízió- és rádiócsatornák változatos műsorokkal számolnak be országszerte az eseményről, este pedig 90 perces összeállítást sugároz az m1.

Tavaly, az első TeSzedd! akción csaknem 160 ezer önkéntes vett részt - mondta el Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára. Vámosi Oszkár, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője közölte: idén elsősorban a belterületi szemét összeszedése a cél; a kesztyűket, a zsákokat és a technikai hátteret a társaság biztosítja.

(MTI)