/ TEST / lányoknak

TEST lányoknak kategória (673)

Amikor egy barátoddal bizalmasan elkezdtek beszélgetni az alvási problémáidról, a beszélgetés könnyen afelé fordulhat, hogy nem pihensz eleget, túl sokat idegeskedsz, és éjszaka is túl sok mindent teszel. De mi van azokkal a dolgokkal, amelyeket akarva-akaratlanul a testünk csinál, miközben alszunk? Ilyen például a nyáladzás, a horkolás, az ágybavizelés vagy az éjszakai szellentés. Nos, ez minden olyan alvási „titok”, amelyről napközben nem szívesen beszélgetünk! Hát épp itt az ideje!
2010-05-11 Nincs hozzászólás
"Középiskolai orvosi vizsgálaton a lányoknak miért kell teljesen levetkőzni? Nekünk még most lesz az első ilyen vizsgálat, de több helyről hallottam már, hogy minimum bugyira kell vetkőzni, de van ahol a bugyit is le kell venni. Ez mindenhol így van?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.
2010-05-04 3 hozzászólás
A nyári szezon előtt a nők két dolognak mondanak búcsút szívesen: a plusz kilóknak és a hófehér bőrnek. A drasztikus fogyókúrákhoz hasonlóan azonban a gyorsan szerzett barnaság is többet árt, mint használ.
2010-05-01 1 hozzászólás
"Körülbelül egy éve szedek fogamzásgátló tablettát, és azt hiszem, emiatt szedtem fel ez alatt az idő alatt majdnem hét kilót. Mivel hetente legalább ötször aerobikozom, és nagyon egészséges étrend szerint eszem pontosan már három éve, el sem tudom képzelni, mi mástól gyarapodhatott volna a súlyom. Még csak húsz éves vagyok, szóval a koromnak nem tulajdonítható a hízás. Elképzelhető, hogy a tablettáktól van? Ha igen, mit tehetnék azon kívül, hogy abbahagyom a szedésüket?"
2010-04-30 Nincs hozzászólás
Lehet egy mosolyt korrigálni – igen költséges és hosszadalmas beavatkozások nélkül, minimális foganyag eltávolítással? Mit jelent az élkorrekció, vagy az ínykontúrozás? Mit csinál egy esztétikai fogorvos? Ezekre a kérdésekre válaszol dr. Hatházi Katinka, az Oxygen Medical fogszakorvosa, mosolytervező specialista.
2010-04-29 Nincs hozzászólás
Mi van azokkal a dolgokkal, amelyeket a testünk akarva-akaratlanul csinál, miközben alszunk? Ilyen például a nyáladzás, a horkolás, az ágybavizelés vagy az éjszakai szellentés. Nos, ez minden olyan alvási „titok”, amelyről napközben nem szívesen beszélgetünk.
2010-04-29 2 hozzászólás
Valóban mosolygósabbak a kövér emberek? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sőt a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a jelenségek közt. Dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője az összefüggésekre és a megoldásokra világít rá.
2010-04-26 Nincs hozzászólás
A bőrrák kialakulásának kockázatát a szolárium használata olyan mértékben fokozza, hogy amerikai szakorvosok azt javasolják, sújtsák különadóval ezt a szépészeti szolgáltatást, a fiatalok számára pedig - egy Európai Uniós állásfoglalást követve - tiltsák meg.
2010-04-26 Nincs hozzászólás
Kedves Szerkesztőség! Igaz-e, hogy a fogamzásgátló tablettától nagyobb lesz a mellem?
2010-04-24 Nincs hozzászólás
Anna az első iskolai évében csatlakozott az atlétikacsapathoz, és keményen dolgozott azért, hogy karcsú és erős sprinter válhasson belőle. Amikor az edzője azt tanácsolta neki, hogy egy kis súly leadásával sokat javíthatna a teljesítményén, azonnal elkezdte számolni a kalóriákat, és megnövelte az edzései időtartamát. Túlságosan elfoglalt volt a gyakorlással és a diétával ahhoz, hogy észrevegye menstruációja kimaradozását. Jobban foglalkoztatta a bokájában lévő repedés ami lelassította őt.
2010-04-20 Nincs hozzászólás
Csökkenti-e a penicillin vagy az ampicillin a fogamzásgátló gyógyszerek hatását? Ha igen, a szedésüket követően mennyi ideig kell alternatív védekezési módszert használnom?
2010-04-20 Nincs hozzászólás
A műszaki tudományok és az orvostudomány fejlődése révén napjainkra új módszerek alakultak ki a terhesség megállapítására. Orvosi vizsgálattal már a születés előtt meghatározható gyermeked neme, a méhben levő magzatvíz mennyisége, a babád születés előtti súlya és sok egyéb más is. Azonban a diagnosztikai módszerek iránti megnövekedett bizalom ellenére továbbra is számos mítosz és tévhit övezi a terhességet.
2010-04-19 Nincs hozzászólás
Léteznek olyan gyógyszerek, melyek szedése összeférhetetlen a fogamzásgátló tabletták használatával. Vannak, amelyek gyengítik a tabletta hatását, ezért kiegészítő fogamzásgátló módszert is be kell vetni a gyógyszeres kezelés idejére. Hormonális fogamzásgátlók használatakor tehát nem árt odafigyelni az esetleges kereszthatásokra, adott esetben pedig érdemes kikérni az orvos véleményét is.
2010-04-16 Nincs hozzászólás
"Barátnőm ötödikes kor óta sminkeli magát (most nyolcadikos), és a hónapokban elkezdett ráncosodni a szeme (de csak alul, a szempillák alatt közvetlen). Azt mondja, éjszakára nem szokta lemosni, ez szerintem összefüggésben áll vele. Jól gondolom?"
2010-04-15 Nincs hozzászólás
Miért van az, hogy a méregtelenítő kúrák olykor inkább károsak, mint hasznosak? Most egy józan stratégiát ajánlunk neked.
2010-04-15 Nincs hozzászólás
<<  1 ... 36 37 38 39 40 ... 45  >  >>