Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

#depresszió
2014.02.04.

Pajzsmirigyműködés és menstruációs zavarok

A napjainkban népbetegségnek számító pajzsmirigy problémák szerteágazó tünetek formájában jelentkezhetnek. A menstruációs zavarok is a betegség jelei lehetnek, ezért fontos, hogy vegyük komolyan a szokatlan tüneteket. Prof. Balázs Csaba endokrinológus, a Budai Endokrinközpont orvosa, hölgyeknek szóló írásában erre hívja fel a figyelmet.

#fog
2014.01.30.

Az ínygyulladás komoly következményekkel járhat

Fogmosás, szájápolás és rendszeres fogorvosi vizit – kutatások szerint a fogak és az íny egészségének megőrzése az ereknek is jót tesz. Dr. Záborszky András, az Oxygen Fogászat fogorvosa az összefüggésekről beszélt.

#fog
2014.01.29.

Hogyan mossunk fogat?

Az ép fogsor magabiztossá tesz, az alapos rágáshoz pedig elengedhetetlen: érdemes rá odafigyelni. Fontos a jó fogkefe, a helyes fogmosási technika és a rendszeres fogászati ellenőrzés.

#agy
2014.01.22.

Tudd meg, hogyan fejlődik a tini agy!

Hogyan változik gondolkodásunk a serdülőkor éveiben? Melyek azok a jellemzők, amik az agy fejlődésének, és egyre összehangoltabb működésének következtében jelennek meg?

#menstruáció
2014.01.20.

A nővé érés pillanata

Mindennek eljön az ideje, az első menstruációnak is. Az első menzesz örömteli izgalma mellett kicsit rémisztő is lehet. Abban szeretnénk segíteni neked, hogy első havi vérzésed ne tartogathasson meglepetést számodra!

#cipő
2014.01.13.

A legrosszabb lábbelik

A lábunk a testünk egyik legstrapabíróbb területe. Hiszen gondoljunk csak bele, ez tartja az egész súlyunkat! Fontos a megfelelő ápolása és a megfelelő cipő hordása, mert ellenkező esetben könnyen baj történhet.

#fogszabályzó
2014.01.12.

A fogszabályzó nem tragédia

Aggódsz, hogyan festesz majd fogszabályzóval? Ez a cikk segít, hogy többet tudj meg az eszközről, ami kiegyenesíti a fogaidat, és sokkal szebbé teszi a mosolyod!

#heg
2014.01.12.

Hogyan előzzük meg a növekedési hegek kialakulását?

A pirosas-lilás csíkok akkor jelennek meg, amikor a bőr a normálisnál jobban megnyúlik, növekedési heget hagyva maga után. A növekedési hegek gyakoriak az olyan testrészeken, amik gyorsan nőnek, például a combodon, melleden, csípődön, fenekeden.

#fogmosás
2014.01.07.

Napi két fogmosás - Hitted volna, hogy...

Eddig is közismert volt, hogy a fogmosás elengedhetetlen tartozéka mindennapjainknak és alapfeltétele fogaink egészségének, brit kutatók egyik tanulmányukban arra a következtetésre jutottak, hogy akik naponta kétszer megmossák fogsorukat, azok esetében jelentősen kisebb eséllyel következik be szívinfarktus.

#haj
2014.01.06.

A hajvasalás

Annak ellenére, hogy a göndör haj manapság nagyon is divatos, sokan még mindig kényelmesebbnek találják a hajvasalást.

#pms
2013.12.20.

További kérdések és válaszok a menstruációról

Számos olyan kérdésed lehet a menstruációddal kapcsolatban, amelyet eddig nem mertél megkérdezni az anyukádtól, az orvosodtól, a nővéredtől vagy a barátnődtől. Mi összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és meg is válaszoljuk azokat.

#arc
2013.12.19.

A piros arc vonzó

Az élénk arcszín nem csak életerőt sugároz, hanem az emberek többsége szerint egyenesen szexinek számít. Az arc ilyen árnyalata a vér magas oxigéntartalmával érhető el. Egyszerű tehát a feladat: irány a friss levegő egy kiadós testmozgás erejéig!

#injekció
2013.12.02.

5 tipp, hogy túléld a szurikat

Félsz az injekcióktól? Nem vagy egyedül! Sok ember retteg tőlük. Ha legközelebb, ha a dokid megkér, hogy húzd fel az inged ujját, próbáld ki az alábbi tippeket.