Testi problémák

#Testi problémák

1091 db cikk a témában

#korpás fejbőr
2014.03.06.

Hajhullást bőratka is okozhat

Tavasszal a fésülködés és hajmosás során elvesztett hajszálak mennyisége ijesztően megszaporodhat.

#fog
2014.03.03.

Fogszabályzóval speciálisan kell fogat mosni

Sokaknál szinte divatcikknek számít a fogszabályzó, mióta kiderült, hogy a fogakat felnőttkorban is érdemes szabályozni. Dr. Ameri Sahar, az Oxygen Fogászat szakorvosa, esztétikai fogászati specialista ugyanakkor a szükséges szájhigiéniára hívta fel a figyelmet.

#testápolás
2014.03.01.

Fürdősó receptek

Selymes bőr, babaarc, üdeség: kevés jobb dolog létezik, mint egy kád forró vízben relaxálni egy fárasztó nap után vagy hétvégén. Mindez megfejelve egy házilag pillanatok alatt elkészített fürdősóval... Próbáld ki a hétvégén!

#fogcsikorgatás
2014.02.25.

A fogcsikorgatás migrénhez vezethet

A fogszorítás és csikorgatás hátterében az állhat, hogy az alsó és felső fogak kiegyensúlyozatlan érintkezése miatt az állkapocs ízület nem tudja elérni a nyugalmi záródási pontját. Akár egy nagyobb korona, egy magasabb tömés is okozhatja az ízület erőlködését. – mondja dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa.

#húgyút
2014.02.21.

A húgyúti kövesség

A húgyúti kövesség nagyon gyakori betegség, az egyoldalú, kiegyensúlyozatlan táplálkozás miatt gyakran már tinédzserkorban is jelentkezhet.

#akne
2014.02.20.

Hogyan lesz szép a bőröm? Tippek és tanácsok

Az egyik leggyakoribb bőrbetegség az aknés megbetegedés. Bár a tévhit a tinik "betegségének" tulajdonítja, nem feltétlen csak ez a korosztály a veszélyeztetett. A bőr ezen betegsége kezelhető, és meg is előzhető.

#elpirulás
2014.02.16.

Kivédhetetlen az elpirulás?

Az elpirulók többsége szívesen megszabadulna ettől a „szokásától”, ám a kivörösödés ördögi körként működik: minél inkább koncentrálunk arra, hogy ne piruljunk el, arcunk attól élénkebb árnyalatot vesz fel. Mit tehetünk?

#allergia
2014.02.14.

Fogkrém és fogtömés is okozhat szájüregi allergiát

A szájüregben, vagy az ajkak környékén jelentkező allergiás tünetek kevésbé ismert kiváltó okait vesszük sorra dr. Balogh Katalin allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével.

#nyirokcsomó
2014.02.09.

Csomó a nyakamnál - Mononukleózis okozza?

"Áprilisban észrevettem egy kis csomót a nyakamnál, akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. Nemrégiben a lábamnál, a hajlatban is észrevettem egy ilyen kis csomót. Mitől lehet ez? Augusztusban mononukleózisom volt, okozhatta ez?" A szakértő válaszol.

#arcpakolás
2014.02.08.

Ínycsiklandozóan gyümölcsös arcpakolások!

Ínycsiklandozó banán, eper, avokádó. Kezdesz megéhezni? A bőrödet se hagyd táplálék nélkül! Gyümölcsös arcpakolásokat gyártani jó móka. Ráadásul a gyümölcsökben és a többi hozzávalóban lévő természetes olajok segítenek a bőrödnek, hogy visszanyerje egészségét.

#alvás
2014.02.06.

Nem tudok elaludni

"Napok óta nem tudok elaludni. Ha sírok, megkönnyebbülök. Egyszer már sikerült valamivel hamarabb elaludni. Olyan érzésem van nappal, mintha aludnék, este pedig teljesen éber vagyok." Nóra

#öltözködés
2014.02.05.

Öltözködési tippek fogcsikorgató hidegre

Ha eleged van az állandó fagyoskodásból, és szeretnéd már végre élvezni a telet úgy, hogy közben nem ázik át a csizmád, nem árt megfogadnod pár jó tanácsot!

#fog
2014.02.04.

Rossz szokások, melyek ártalmasak a fogakra

Odafigyelsz a fogaidra, mosod őket, gyakran használsz fogselymet és évente kétszer még a fogorvosodat is meglátogatod? Helyesen teszed. Valószínű neked is van legalább egy rossz szokásod, ami mellett a jók eltörpülnek és veszélyezteti fogaid épségét. Itt egy lista az öt legrosszabb fogászati szokásról, és hogy hogyan szokj le róluk.