Testi problémák

#Testi problémák

1091 db cikk a témában

#test
2014.05.15.

A fiúk aggodalmai - avagy hogyan fogadd el magad?

Tizenéves srác vagy, és fülig bele vagy esve valakibe. Viszont ha meglátod magad a tükörben, elborzadsz? Állandóan furcsán áll a hajad? Esetleg úgy gondolod, hogy túl sovány vagy kövér vagy? A felsőtested olyan, mint egy beteges 9 éves srácé? Az egyetlen megoldás az, hogy életed végéig elkerülsz minden romantikusabb kapcsolatot, ugye?

#mell
2014.05.14.

7 érdekes tény a női mellekről

Összegyűjtöttünk néhány érdekes tudnivalót a női mellekkel kapcsolatban, amelyekkel nem árt, ha minden lány és fiú tisztában van.

#fog
2014.05.12.

5 tévhit a fogágy betegségeiről

Sokan nem tudják, de a fogágyat, az ínyt érintő betegségekkel egy specialista foglalkozik: a parodontológus. Dr. Bajusz Örs, az Oxygen Fogászat parodontológusa a fogággyal kapcsolatos tévhitekről beszélt.

#fül
2014.05.12.

Fáj a füled? Az ok lehet hallójárat-gyulladás

Strandolás, úszás közben sokan tapasztalhatják, hogy fáj a fülük, a fülkagylójuk és mintha beszűkült volna a hallójáratuk. Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész szerint a hallójárat-gyulladást gyakran az uszodákban, medencékben „szedjük össze”.

#festékzavar
2014.05.11.

Májfoltok, szeplők, bőrhibák: mire utalnak?

Tudnunk kell, hogy a szeplők és a májfoltok csupán a megjelenésünket zavarhatják, egyéb kellemetlenségekkel, következményekkel nem járnak – mondja dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa.

#smink
2014.05.10.

Sztárok szépségtrükkjei

Minden hírességnek van külön sminkese, fodrásza, kozmetikusa, ám azt sosem gondolnánk, hogy ők nem biztos, hogy mindig a legdrágább kellékekre, krémekre, pakolásokra, balzsamokra esküsznek. Lássuk, hogy mik az ő házi praktikáik!

Eltörhet a pénisz?
#pénisztörés
2014.05.09.

Eltörhet a pénisz?

Bizonyára hallottál már róla a tévében és a filmekben, — de kérdés, hogy ha a péniszben nincs csont, akkor vajon tényleg el tud törni? Noha a pénisztörés szerencsére ritkán fordul elő, mégis létező jelenség, ezért a férfiaknak vigyázniuk kell a szexuális aktus közben. Sokan nem is tudnak arról, hogy a pénisztörés lehetséges.

#pubertás
2014.05.08.

A lányok és a pubertáskor

Egy reggelen belenézel a tükörbe, és egyszer csak észreveszed, hogy magasabb, formásabb lettél. A hálóingeden keresztül pedig felfedezed, hogy a melleid nagyobbak lettek. Ekkor döbbensz rá, hogy a néhány hónappal ezelőtti tükörképedre már nem is emlékszel.

#kontaktlencse
2014.05.08.

Megfelelően kezeled a kontaktlencsédet?

Egy felmérés szerint bár a kontaktlencsét viselők úgy vélik, megfelelően kezelik a lencséjüket, csupán töredékük jár el valóban gondosan. Dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemész, kontaktológusa az alaposságra és a veszélyekre is felhívta a figyelmet.

#narancsbőr
2014.05.02.

Győzd le a narancsbőrt!

Bár szeretnél jóllakva fogyni és a narancsbőrödet fekve eltüntetni, sajnos az a helyzet, hogy itt is elsősorban a testmozgás az egyik legjobb megoldás. Ha felkészült vagy és kitartó, akkor legyőződ a narancsbőrt! Szeretnénk pár tippel segíteni.

#haj
2014.05.01.

Hogyan készíts profi hajat?

Naná, hogy a címlapot vágod a fodrász elé, hogy ilyen hajat csináljon Neked. Aztán, mikor félénken próbál rávezetni, hogy a te vékony szálú, szőke 10 centis hajadból soha az életben nem fog tudni Penelope Cruzéhoz hasonló frizurát varázsolni, akkor átsuhan a gondolat a fejedben, hogy fodrászt váltasz. A fodrászatra egy teljes iparág épült, ezért minden esélyed megvan rá, hogy divatos frizurád legyen.

#cipő
2014.04.30.

Apró dolgok, melyek károsak az egészségünkre (2. rész)

Mindannyian csinálunk rendszeresen olyan apró, egészségünkre káros dolgot, amelyek hosszú távon igenis károsak lehetnek. Mindezek csak azért, mert nem vagyunk tisztában azzal, hogy valamit rosszul csinálunk. Most pedig jöjjenek az általunk elkövetett leggyakoribb egészségünkkel kapcsolatos hibák.

#fogselyem
2014.04.29.

Idő- vagy egészségkímélés?

Mindannyiunknak vannak olyan időspóroló szokásai, melyeknek valójában az egészségünk látja kárát, ezért bemutatunk néhány egyszerű fogást, melyekkel a legzsúfoltabb időbeosztás mellett is megőrizheted a jó közérzetedet.

#sport
2014.04.24.

Sportorvosi vizsgálat: Mire számíthatsz?

Versenyezni — néhány sportág kivételével — kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. A sportorvosi alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése.

#allergia
2014.04.23.

Hajfesték-allergia: melyik összetevő okozza?

Viszkető, égő érzés, vörös kiütések és hajhullás – a hajfesték összetevőire bármikor kialakulhat allergia. Az is előfordul, hogy az éveken keresztül használt hajfesték vagy dauervíz ismételt alkalmazása okoz tüneteket. Kivizsgálással a későbbi panaszok megelőzhetők.