Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

#körömgomba
2014.05.26.

Segítség! Baj van a körmeimmel!

A köröm gombásodása napjaink gyakori jelensége, mely csúnya és kellemetlen panaszokat okozhat. A betegség elsősorban a körmöt érinti, de a környező bőrterületen is jelentkezhet, majd onnan terjed tovább a körömre.

#húgyúti fertőzés
2014.05.25.

Gyakori húgyúti fertőzések fiúknál

A húgyúti fertőzések igen kellemetlen tünetekkel járhatnak. Jellemző lehet a csípő vizelet, a sürgető vizelési inger, a hólyagtáji fájdalom, az az érzés, mikor vizelés után úgy érzed, hogy nem ürült ki teljesen a hólyagod. A húgyúti fertőzések fiúknál viszonylag ritkán fordulnak elő, ezért ha visszatérő húgyúti fertőzést tapasztalsz, akkor alapos kivizsgálás szükséges.

#dohány
2014.05.24.

A dohányzás és a női egészség

Egy nemrégiben készült norvég tanulmány a dohányzás káros hatásait vizsgálta, hogy hogyan hat a nők egészségére. A vizsgálat eredménye jó indokot szolgáltat arra, hogy miért érdemes valóban letenni a cigarettát.

#menstruáció
2014.05.23.

Bánj magaddal királynőként a menstruációd alatt!

A menzeszed alatt is érezheted magad nagyszerűen, csak még nem tudsz róla! A görcsök, a fájdalom, a viselkedésed… és a lista még nagyon hosszú! Minden hónapban ugyanaz a szörnyűség. Mi is lehetne jobb indok egy kis kényeztetésre?

#allergia
2014.05.23.

Az ujjak elvesztését is okozhatja a műköröm allergia

A nem megfelelően alkalmazott készítmények okozzák a legnagyobb bajt, de a profi termékek sem jelentenek feltétlenül garanciát. Allergia bármikor, bárkinél jelentkezhet, a lényeg, hogy vegye komolyan a tüneteket!

#mutál
2014.05.22.

A mutálás zavara elszigetelődést okozhat

A kamaszkorban bekövetkező hangváltozás miatt a hang mélyülni kezd, a felnőttkor elejére kialakul a stabil férfihang. Ha ez 17 éves korra sem következik be, feltétlenül fül-orr-gégészhez, majd beszédtanárhoz kell fordulni, mert a probléma a társas kapcsolatokat és a pályaválasztást is befolyásolhatja.

Miért fájnak a melleim?
#mell
2014.05.21.

Miért fájnak a melleim?

Mint minden más testrészünk, a mell is fájhat. Előfordult már veled, hogy ha a hasadra fordulsz, megnyomódnak és szúródnak a melleid? Esetleg ha zuhanyozol, és hozzáérsz, hirtelen belenyilall a fájdalom a melleidbe?

#menstruáció
2014.05.20.

A rendszertelen menstruáció veszélyei

Egy új kutatás szerint azok a kamaszok, akiknek rendszertelen a menstruációjuk, nagyobb valószínűséggel elhízottak vagy túlsúlyosak, vagy fenyegeti őket a cukor,- és szívbetegség kockázata, mint azokat, akiknek rendszeres a menstruációs ciklusuk.

#fog
2014.05.19.

A narancslé károsabb a fogakra, mint a fehérítés

Nincs miért tartani a professzionális fogfehérítéstől, hiszen a legújabb kutatásokból kiderül, hogy a savas italok jobban károsítják a fogat, mint a szépítő eljárás. A fogfehérítésről dr. Strémen Zsófia, az Oxygen Medical fogszakorvosa, mosolytervező specialista beszélt.

#bőr
2014.05.19.

Milyen ápolást igényel a zsíros bőr?

Kamaszkorban a legjellemzőbb, de sokan felnőttként is küzdenek a fokozott faggyúműködés miatt csillogó, olajos hatású bőr okozta kellemetlen tünetekkel. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa szerint mégis kevesen kérnek szakértő segítséget, az otthoni kezelés pedig gyakran csak tovább ront a problémás bőr állapotán.

Péniszanatómia: Jó, ha tudod
#pénisz
2014.05.18.

Péniszanatómia: Jó, ha tudod

A férfi külső nemi szervéhez tartozik a pénisz és a herezacskó. A belső nemi szervek részei a herék, a mellékherék, az ondóvezetékek és a prosztata. Cikkünkben a hímvessző (pénisz) felépítését részletezzük.

#terhességi teszt
2014.05.17.

Mi okozhatja az erős vérzést?

A normális menstruációval járó vérveszteséget a vérképző rendszer működése kompenzálja, ám ha a menzesz kórosan hosszabb vagy erősebb a szokásosnál, akár súlyos vérszegénységhez vezethet. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész nőgyógyásza a probléma okairól, kezelési lehetőségeiről beszélt.

#fog
2014.05.17.

Hogyan ápold a fogaidat, ha fogszabályzód van?

Ha fogszabályzót viselsz, a fogaid ápolására különösen nagy figyelmet kell fordítanod. A fogszabályozó, a drótok, az erősítő szálak, a gumigyűrűk megnehezítik az alapos fogmosást, így az ételmaradék és a fogkő nyomot hagyhat a fogakon, ha nem megfelelően tisztítják azokat.

#mell
2014.05.16.

Milyen gyorsan nőnek a mellek?

Jó napot. Az lenne a gondom, hogy 14 éves vagyok, és még nincs mellem. De egyáltalán semmi, még a 65-ös melltartóba sem nőttem bele. Ez annyira nem zavarna, csak már az összes osztálytársamnak van, és nagyon rossz, hogy kilógok a sorból...

#test
2014.05.15.

A fiúk aggodalmai - avagy hogyan fogadd el magad?

Tizenéves srác vagy, és fülig bele vagy esve valakibe. Viszont ha meglátod magad a tükörben, elborzadsz? Állandóan furcsán áll a hajad? Esetleg úgy gondolod, hogy túl sovány vagy kövér vagy? A felsőtested olyan, mint egy beteges 9 éves srácé? Az egyetlen megoldás az, hogy életed végéig elkerülsz minden romantikusabb kapcsolatot, ugye?