Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

322 db cikk a témában

Tippek fesztiválozóknak: mit tehetünk a napártalmak ellen?
#napégés
2021.07.12.

Tippek fesztiválozóknak: mit tehetünk a napártalmak ellen?

Nem mindenki képes felmérni a nap erejét, főleg nem, ha egy fesztiválon szórakozik, és nem ügyel kifejezetten ilyen tényezőkre. Ráadásul körülbelül kétezer ember hal meg rosszindulatú anyajegyek miatt az Egyesült Királyságban, és ez a szám sajnos egyre nő.

#külső
2021.07.05.

Fiú vagyok, számít, hogy milyen a külsőm?

"Azt tudom, hogy a lányok nagyon ügyelnek arra, hogy jól nézzenek ki, a fiúk pedig élvezik és szeretik, ha egy lány szép, ha pedig nem az, akkor akár ki is közösíthetik. Hogy megy ez a fiúkkal? Mert elég pattanásos vagyok, apró, kékes erek vannak az arcomon, amit csak közelről lehet látni, és nem tudom, mennyire számít ez a lányoknál." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#vitamin
2021.06.30.

Ezekre a vitaminokra van szükséged 16 éves kor fölött

A kamaszkor óriási változásokat jelent mind a testedben, mint a lelkedben. Az addig megszokott gyermeki testedből felnőtt test válik, és ez számtalan anatómiai, biológiai és biokémiai változással jár együtt. Kialakulnak az elsődleges nemi jellegek, kialakul a férfias, illetve a nőies test: a lányok csípője, míg a fiúk válla szélesedik, nem kívánt helyeken jelenik meg szőr, és sokak mindennapjait nehezítik meg ilyenkor a pattanások is. (x)

Duzzadó bicepsz - Milyen áron?
#bicepsz
2021.06.28.

Duzzadó bicepsz - Milyen áron?

Egyre több kamasz fiú foglalkozik a testépítés gondolatával. Erősebbek, vonzóbbak szeretnének lenni a többieknél. A tükörbe nézve feszülő mellizmot, széles vállakat szeretnének látni. Vannak, akik mindent megtesznek külsejük tökéletesítése érdekében. Kérdés: megéri-e?

#pattanás
2021.06.14.

Pattanások - Nyomjam ki őket vagy sem?

Az lenne a problémám, hogy akad az arcomon pattanás bőven. Van, aki azt mondja, hogy nem szabad kinyomni, máshonnan meg azt hallom, hogy ki kell nyomni, ha "megérett". Mi az igazság? A szakértő válaszol.

#kontaktlencse
2021.06.05.

Melyik kontaktlencse a megfelelő számodra?

Először is, a kontaktlencsédnek azon a problémán kell segítenie, ami miatt elkezdtél szemüveget vagy lencsét viselni. Vagyis jobb látást kell biztosítania, korrigálni a rövidlátást, a távollátást, a szemtengelyferdülést vagy ezek kombinációját is.

Karikás szem: mi van a háttérben?
#szem
2021.05.20.

Karikás szem: mi van a háttérben?

A szem körüli bőr igen vékony és érzékeny a testben zajló anyagcsere változásokra, így elég hamar jelzi, ha nincs valami rendben. Mi mindent jelezhet?

#lábköröm
2021.05.13.

Benőtt lábköröm

Veled is előfordult már, hogy a nagy lábujjad látszólag minden ok nélkül elkezdett lüktetni? Nem ütötted be, szóval akkor mégis miért dagadt be és miért virít pirosan? Később piszkos-fehér színű folyadékot vettél észre a lábkörmöd felső sarkában?

#csuklás
2021.05.12.

Mi szünteti meg a csuklást?

A rekeszizom akaratlan összehúzódása miatt kialakuló csuklás kellemetlen tünet lehet. Alapvetően nagyon ritkán van kóros eltérés a hátterében, ezt főleg gyakori és ismétlődő csuklás esetén érdemes háziorvosunknál először vizsgáltatni.

#kontaktlencse
2021.05.08.

A kontaktlencse használat alapjai - Miből van a kontaktlencse?

A kontaktlencse egy kiváló megoldás szinte bárkinek, aki látása javítására szorul, és nem akar szemüveget viselni egész nap. A kontaktlencsék manapság népszerűbbek, mint valaha. Az amerikai járványvédelmi- és megelőzési-központ kutatásai szerint, megközelítőleg 40,9 millió felnőtt visel kontaktlencsét, ami az amerikai nagykorú népesség 17%-a. Emellett egyre több fiatal választja a lencsék viselését szemüveg helyett.

#seb
2021.04.30.

A sebgyógyulás folyamata

Elég egy éles kés, egy ügyetlen mozdulat vagy egy elesés - és már meg is van a baj: a bőröd folytonossága megszakad, seb keletkezik. Az apróbb horzsolásoknak, sebeknek sokszor nem is tulajdonítasz különösebb jelentőséget, pedig ezek is okozhatnak a kellemetlenségen kívül nagyobb problémát is, ha elfertőződnek.

#szőrtüszőgyuladás
2021.04.03.

Szőrtüszőgyulladás

A szőrtüszőgyulladás a szőrtüszőre lokalizálódó gennyes elváltozás. A kiváltó mikroorganizmus a legtöbb esetben a Staphilococcus aureus baktérium. A klinikai megjelenési formája 1-3 mm átmérőjű sárga gennyhólyag, melynek közepén a szőrszál található. A leggyakrabban a lábszárak, a combok, a kar, a hajas fejbőr, az áll területén és a bajusztájékon jelenik meg.

#izom
2021.02.13.

Tudtad, hogy miért fáj annyira a kamaszok izomzata?

Ha rátaláltál erre az írásra az interneten, akkor bizonyára aggasztanak a testedben lezajló változások. A kamaszkor során mindenkinek hasonlóan zavaró „tünetek” jelentkeznek a bőrén, a testalkatán, a végtagjain. A legtöbb esetben ezek természetes folyamatok, csak ritkán utalnak kóros elváltozásra. Persze attól függetlenül, hogy tudatában vagy, miért történik veled mindez, még érezheted úgy, hogy „ciki”. (x)

#mellbimbó
2021.01.02.

7 dolog, ami miatt fájhat a mellbimbód

Nemcsak a nők szenvednek mellbimbó fájdalmakkal. Férfiaknak is lehet érzékeny a mellbimbójuk, ami akár vérezhet és váladékozhat is. Ha ilyet észlelsz, ne ijedj meg – van rá ésszerű magyarázat. Persze ez egészségügyi gondokra is utalhat, ami miatt orvoshoz kell menned.