kézápolás
#Testi problémák

A műköröm előnyei

2009.08.25.
1 perces olvasási idő

A kellemes összhatáshoz az ápolt kéz, illetve köröm is hozzátartozik. Nagyon fontos, hogy a manikűrre megfelelő hangsúlyt fektessünk. Kezünk kisebb-nagyobb szépséghibáit ezzel korrigálhatjuk. Ha megfigyeljük, manapság már számtalan nő műkörmöt visel. Ennek ellenére mégis találkozom olyan hölgyekkel, akik idegenkednek a viselésétől. Műköröm? Nem, tönkreteszi a saját körmeimet. Ezt hallani leggyakrabban.

Sok emberben a műköröm szó hallatán a hihetetlen hosszúságú köröm jelenik meg. A műkörömnek azért vannak szerényebb, a természetes körömhöz teljesen hasonló formájú és hosszúságú változatai is. A tévhittel ellentétben a megtévesztésig hasonló lehet az eredeti körömhöz.

A műköröm a saját köröm természetes hatású, tartós megerősítését és meghosszabbítását szolgálja. Ezáltal mindig szép és ápolt lehet a kezünk. Elsősorban azoknak ajánlatos, akik nincsenek megelégedve természetes körmeikkel.

Tipp és épített köröm

A műköröm két alapvető fajtája a tipp és az épített köröm. Abban az esetben, ha túl rövid a körömlemez ahhoz, hogy építsünk rá, előnyösebb megoldás a felragasztható tipp. Az épített technikát pedig mindenkinek ajánljuk, akinek alkalmas a körömlemeze az építésre (tehát megfelelő hosszúságú).

Manikűr és lakkozás helyett

Praktikus a műköröm viselése azoknak, akiknek a munkájuk során folyamatosan szem előtt van a kezük és nem szeretnek naponta lakkozni, manikűrözni. Emellett nem mellékes, hogy a műköröm épített változata meműkörömgerősíti a saját körmöt, így a mindennapi munkavégzés során óvja azokat a töredezéstől. Tehát ha valakinek csak arra van szüksége, hogy erősebb legyen a saját körme, annak ajánljuk a zselével vagy porcelánnal történő bevonást, amitől nem fog letöredezni, sőt, az adott anyaggal együtt nőhet a saját körme, anélkül, hogy az természetellenesen hatna.

További előnyök

Az előnyök közé tartozik még az is, hogy viselőjét segít leszoktatni a köröm melletti bőr, illetve a körmök rágásáról. Valamint a körömlakk is tartósabb rajta, mint az természetes körmön. Nem kell minden 2. nap a lakkozással bajlódni, az épített körmön akár 2 hétig is tartós marad a lakk.

Ha már eljutottunk a műkörmöshöz, fölvetődik bennünk a kérdés, hogy milyen gyakran kell tölteni az épített körmöt. Igénytől és a viselési módtól függően 3 és 5 hét.

(N.N)

Kapcsolódó címkék

köröm