/ TEST / Szétvarratnád magad? - A ...
  2009-06-20

Szétvarratnád magad? - A tetoválásról

Lehet hogy ma tetszik, de biztos, hogy egész életedben így lesz? Pedig a tetoválás egy életre szól, eltüntetni nem lehet! Jól meggondoltad? Szerény intelmek a fesztiválos tetkókról.

Tudtad, hogy a „tatoo” szó a tahiti „tatu” szóból származik?  Jelentése: nyomot hagyni valamin. Már az ókori görögök is használták ezt az eljásrást. Legnagyobb kultusza Japánban van. Az idők folyamán hol  dísz , hol pedig szégyenbélyeg volt a testen. Manapság már mindenkinek mást jelent. Valahova tartozást, vagányságot, kitűnni vágyást vagy egyszerűen csak megtetszik egy motívum.

Azonban valljuk be, aki már tetováltat, az nem csupán magának tetováltat.  Duma. Valószínűleg  szereti a mohó és kíváncsiskodó tekinteteket, vagy akár a meghökkenést az emberek szemében. A tetoválás üzenete: más vagyok, én egyedi vagyok.

- hirdetések -

Az első lépés a tetoválásnál: Meg merem tenni? Ugye tudod haver, hogy ez ott lesz, míg élsz? Még akkor is, mikor már reszkető kezű öregember leszel…Bevállalod? Ahha…aztán a tapasztalat azt mutatja, hogy akinek nem egy nyári élmény volt, annál nehéz behúzni a féket. Egyik tetkó jön a másik után.

Biztosan szükséged van rá?

De mi van, ha egy nyári felindulásról van szó? Vissza a legelső lépéshez! Meg merem csináltatni? Ahha, de hol is? Egy fesztiválon éppen egy tetováló sátra előtt jön az ihlet? A csajok és a haverok bíztatnak? Lehet, nem mersz nemet mondani. Lehet vágysz rá, de kicsit félsz, aztán megiszol 2 sört és bátrabb leszel…és nem számolsz a következményekkel. Már  eszedben sincs az öregkor, annak összes reszkető kezével. Sem anyukád, aki majd el fog ájulni, amikor meglátja a halálfejet a bal lapockádon.

Vállalod a következményeket?

Biztos, hogy egy ilyen helyen minden steril? Elképzelhető. Viszont jobb, ha meggyőződsz róla! Talán még jobb, ha a fesztiválon még alszol és bulizol rá egyet-kettőt, és csak utána keresel fel egy szalont.

A Hepatitis C vírus kicsit göröngyösebbé teszi a döntéshozatalt. A nem kellően sterilen és tisztán tartott tetováló eszközök nagy veszélyforrást jelentenek. A Hepatitis C vírust csak megakadályozni tudod, de oltóanyag még nincs rá.

Ha úgy érzed mégis bevállalod, győződj meg róla alaposan hol is teszed, mert a következményekkel később neked  kell számolnod!

(Nagy Noémi)