/ TEST / Abortusz - Nem érzek majd...
  2010-11-16

Abortusz - Nem érzek majd semmit?

"Valószínűleg terhes vagyok, és nagyon félek, hogy ha abortuszra kerül majd a sor, akkor fájdalmas lesz a beavatkozás. Érzéstelenítés, altatás van ilyenkor? Lelkileg is kivagyok teljesen, nem akarom, hogy testileg is fájjon."

- hirdetések -

Kedves Levélíró!

Ha esetleg teherbe estél, az még nem a világ vége. Nagyon szomorú dolog, ha abortuszra kerül a sor, de sajnos vannak olyan esetek, amikor ez jelentheti a legjobb (ha egyáltalán szabad ilyet mondani ebben a helyzetben) megoldást. Mindenképpen csinálj egy tesztet, hogy biztos lehess benne, babát vársz-e. Ha esetleg igen, akkor célszerű lenne megbeszélni az apukával, illetve a szüleiddel (a terhességmegszakításnál szükség lesz a beleegyezésükre). Terhességmegszakítás során természetesen kap az ember olyan gyógyszert, amitől alszik, így nem érzi a fájdalmat (a lelki kínokról itt most nem szólok).

Persze érdemes lehet a baba megtartásán is elgondolkodni.

Ha pedig nem vagy terhes, akkor ezentúl próbálj nagyon odafigyelni és minden alkalommal (mindegy, hogy mit mond a fiú, vagy hogy neked van-e kedved hozzá) használjatok óvszert.

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)

 

  Kapcsolódó cikkek