fogamzásgátló
#Testi problémák

Fogamzásgátló tabletta rendelés online?

2010.10.18.
1 perces olvasási idő

Azt hallottam, hogy az interneten lehet orális fogamzásgátlót rendelni recept, vagy orvosi vizsgálat nélkül. Így van-e, s ha igen, hol rendelhetem meg?

Kedves Olvasónk!

Az interneten megszületett a kereskedés egy egészen új világa. Ez azonban nem minden esetben üdvözlendő. Ahogy az aligátorokat sem hirdetik a házi kedvencek között, ugyanúgy a gyógyszerek rendelése sem lehet mindig biztonságos csak azért, mert valakinek van internet hozzáférése és hitelkártyája.

Noha a fogamzásgátló tabletták nők milliói számára jelentenek biztonságos és hatékony védekezést, mások esetében különféle betegségek kockázatát vagy egyéb komplikációkat hordozhat magában a tabletták szedése. Szakorvosnak kell eldöntenie a konkrét személy és családja kórtörténetének ismeretében, hogy egy adott fogamzásgátlót vagy más felírt gyógyszert nyugodtan szedhet-e.

Mindezek dacára akadnak olyan helyek az interneten, ahol vény nélkül forgalmaznak fogamzásgátlókat. Csakhogy ők nem tudják megállapítani, nem magas-e a vérnyomásod, voltak-e vérrög-képződéssel kapcsolatos problémáid, májbetegséged, nincsenek-e egyéb okok, amelyek miatt káros lehet az egészségedre az adott gyógyszer szedése.

Amennyiben kényelmi és takarékossági szempontokból találod vonzónak a fogamzásgátló, vagy más gyógyszer internetes beszerzését, nézz utána a gyártó honlapján, nem kell-e felíratni az adott gyógyszert, s hogy milyen utasítások vonatkozhatnak rád az adagolással kapcsolatosan.

Ne feledd, még ha fel is írták már korábban neked ezt a gyógyszert, az egészségi állapotod azóta változhatott. Ezért van a vényeknek is lejárati vagy felhasználhatósági idejük, vagyis az orvosodnak kell újra felírnia őket a megváltozott egészségi követelményeknek megfelelően.

Amennyiben a pénz jelent gondot, vagy nincs egészségbiztosításod, vannak olyan szervezetek, amelyek rugalmas fizetési feltételekkel dolgoznak, és akár ingyenesen vagy igen mérsékelt áron juthatsz náluk egészségügyi ellátáshoz vagy recepthez.

Ha csupán kényelmességről van szó, sose feledd, hogy a tét a saját egészséged, amely megérdemli a több törődést.

(KamaszPanasz - Ő.B.)