műköröm
#Testi problémák

Veszélyes lehet a műköröm?

2016.06.01.
1 perces olvasási idő

A műkörmök általában biztonságosak, és nem ártanak a természetes körmeidnek. A komoly problémát az okozhatja, hogyha a műkörmödtől valamilyen fertőzést kapsz el.

Mikor gyanakodj fertőzésre?

Néha egy kisebb hézag keletkezhet a természetes és a műkörmöd között, például amikor a műköröm megütődik, vagy sérül. Ekkor a műköröm leválhat a természetes körmödről, de legalábbis elemelkedhet róla. Ez a hézag gyakran nyirkos, ami a legkedvezőbb feltétele a gombák vagy a baktériumok növekedésének.

köröm

Akkor is elfertőződhet a terület, ha a műköröm nem a megszabott időn keresztül marad a kezeden, vagy ha a manikűrösöd sterilizálatlan eszközöket használ. Ha a körmöd elfertőződik, akkor megdagad és elszíneződik, ebben az esetben szakembernek kell eltávolítania.

Műkörömre is lehetsz allergiás

Néha a műköröm ragasztóanyaga allergiás reakciókat válthat ki, ennek jellemző tünetei a köröm körüli vörösség, fájdalom és duzzanat. Ha ilyet tapasztalsz, akkor mindenképpen keresd fel a szakorvosodat.

Ezt olvastad már? Az ujjak elvesztését is okozhatja a műköröm allergia

A kulcs ahhoz, hogy elkerüld az ilyen eseteket és mindennemű fertőzést az, hogy mindig higiénikus, bejegyzett manikűröst válassz, továbbá figyelj oda a személyes higiéniára, és a viselési szabályokra.

(Gy. A.)

Kapcsolódó címkék

köröm