média
#Testi problémák

Hova tűntek a mellbimbóim? Avagy Britney ekkora hatással van ránk?

2009.10.07.
1 perces olvasási idő

Természetesen nem titok: ma már a női testet a legkülönfélébb reklámokban látjuk, csak azért, hogy eladjanak valamit. Igen ám, de vajon mindenki tudja, hogy ezek a nők mielőtt az adásba kerülnek, komoly retusáláson mennek keresztül? Egy tény: Lehetetlen úgy kinézni, hacsak nem téged is retusálnak a fotókon!

A tinik szinte állandó veszélynek vannak kitéve. Nap mint nap belebotlanak hirdetésekbe, melyekben bomba formában lévő nők mutogatják magukat. Kitűnő alak, sima bőr, tökéletes smink és semmi hiba. Olyannyira, hogy gyakran még a mellbimbót vagy a köldököt is leretusálják. Igen, igen jól látjátok. Sajnos vannak reklámok, melyek mindent megtesznek az eladhatóság érdekében.

Ahhoz már hozzászoktunk, hogy photoshoppal imitt-amott kijavítanak pár hibát. Dehogy már testrészeket, mellbimbót és köldököt is eltávolítanak az már nem valóságos. Gondolkodjunk ésszerűen! Eltávolítani emberi testrészeket, már komolyan megzavarhatja a szépségről alkotott fogalmunkat! És megingat abban is, hogy mi a tökéletes test.

Szóval ne feledd! Lehet, hogy a képen egy bomba nő van, valójában lehet, hogy nem is szép. Emlékezz csak vissza a neten keringő Lady Gaga smink nélküli fotókra! És mindenekelőtt vedd szemügyre ezeket a képeket, ki tudja, melyik testrésze nincs meg annak a nőnek.

Britney legutóbbi száma a lányok himnusza?

Britney Spears legutóbbi száma a Womenizer: bár nem egy olyan eget rengető szám, mégis sokak figyelmét felkeltette. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy az MTV és a rádiók is agyon játsszák. Bár igaz, hogy nem ez az első szám, ahol az énekesnő a szépségét felhasználva próbál erőt sugározni a nőknek.mell

Viszont ami érdekes, hogy sokan ezt a számot a nők erőfitogtatásának a himnuszaként nézik. De most őszintén, ha megnézed a klipet, úgy gondolod, hogy ez a nők hatalmáról szól? Nos, nem hinném, de igazából mindenki döntse el maga.

Most pedig 10 aranyszabály, hogy biztosan erős csaj legyél:

• Legyél pozitív!
• Légy erős!
• Ne hagyd, hogy bárki is a padlóra küldjön!
• Tartsd irányítás alatt az életed!
• Segíts a barátnőidnek!
• Engedd meg, hogy a barátnőid is segítsenek rajtad!
• Mondd el, mi nyomja a lelked!
• Alakítsd ki a saját álláspontodat!
• Ne hagyd, hogy bárki is azt mondja neked, ezt nem vagy képes megcsinálni, csak mert lány vagy!
• Érezd jól magad!

Szóval szerintetek helyes, hogy a nők himnuszaként emlegetik a Womenizert? Azáltal, hogy megnézed a klipet tényleg erőt kapsz? Tényleg igazán nőnek érzed magad? Hát, hacsak nem egy hibátlan lány vagy, valószínűleg nem fogsz nagy erőt meríteni a klipből és a számból!

Nézd végig az előbb felsorolt listát: nos, szerintem az sokkal nagyobb erőt adhat bárkinek, mint Britney legutóbbi száma. Talán érdekes, de ez is része lehet egy újabb ferde énkép kialakító programnak! Járj nyitott szemmel a világba! Hisz nem könnyű a tinik élete!

(Cs. B.)

Kapcsolódó címkék

mell