Táplálkozás, ivás

#Táplálkozás #ivás

88 db cikk a témában

A tea jótékony hatásai
#tea
2023.10.10.

A tea jótékony hatásai

A tea, amely egészen Ceylon-szigetéről (a mai Srí Lanka) vándorolt Európába, számos rajongót állított maga mellé. A britek közvetítésének köszönhetően számunkra ez már mindennapi dolog, hogy a fotelben ülve kortyolgatjuk kedvenc mentolos teánkat.

Érdemes egy csipetnyi sót tenni a vízbe?
#só
2023.09.27.

Érdemes egy csipetnyi sót tenni a vízbe?

Pár TikTok influenszer szerint egy csipet só hozzáadása az ivóvízhez megfizethető módja a hidratáció fokozásának és az elektrolitok pótlásának. Tényleg működik?

Mi a taurin?
#taurin
2023.08.19.

Mi a taurin?

A legtöbb energiaital dobozán olvashatjuk a taurint, mint összetevőt. De valójában mi is ez az anyag? Mennyire biztonságos? Most ezekre a kérdésekre igyekszünk válaszolni.

5 tévhit a vízről
#víz
2023.06.29.

5 tévhit a vízről

A palackos víz jobb, mint a csapvíz? Vagy netán vitaminokkal dúsított, szénsavas vizet kellene innod? Ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ.

Hogyan igyál eleget? 7 tipp, hogy elkerüld a kiszáradást
#víz
2023.06.04.

Hogyan igyál eleget? 7 tipp, hogy elkerüld a kiszáradást

Ahhoz, hogy hidratált maradj, méregteleníts és a súlyvesztést is elősegítsd, a folyadékbeviteled növelése és megfelelő szinte tartása a legfontosabb teendőd. Nem tudsz eleget inni? Nem kívánod a folyadékot? Megfeledkezel róla? Íme, 7 tipp, hogy több vizet igyál meg naponta.

Mennyit kellene innom naponta? Tények a vízfogyasztásról
#folyadékpótlás
2023.06.02.

Mennyit kellene innom naponta? Tények a vízfogyasztásról

A víz testtömegünk durván kétharmad részét teszi ki, és tekintettel arra a csekély mennyiségű időre, amit víz nélkül elviselünk, bátran kijelenthetjük, a víz a legfontosabb tápanyagunk. De mennyi vizet kellene fogyasztania egy kamasznak?

6 étel, amit soha ne egyél edzés után
#étel
2023.03.29.

6 étel, amit soha ne egyél edzés után

Ahhoz, hogy jó formában maradj, nem elég az edzőterem rendszeres látogatása. Ez még csak fél siker. A teljes siker érdekében kombinálnod kell a kardio- és súlyzós edzéseket egy egészséges, kiegyensúlyozott és tápláló étrenddel.

A növényi italok hatásai
#növényi ital
2023.03.25.

A növényi italok hatásai

Aki tejfehérje allergiában vagy tejcukor érzékenységben szenved, már jól ismeri a növényi alapú tejhelyettesítő italok jelentőségét. Ezek a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termékek azok számára is hasznos alternatívát jelenthetnek, akik vegán étrendet és egyéb vegetáriánus irányzatokat, divatdiétákat követnek, vagy különböző állat- és környezetvédelmi elvek miatt nem fogyasztanak tejet.

Az energiaitalok egészségesek?
#energiaital
2023.01.18.

Az energiaitalok egészségesek?

A nagyhírű energiaitalok multimilliárdos üzletté váltak az elmúlt néhány évben a kiterjedt fogyasztói kör által, ami legfőképp atlétákból, tinédzserekből és fiatal felnőttekből áll.

A zöld tea előnyei
#zöld tea
2023.01.04.

A zöld tea előnyei

A zöld teának nevezett ital Kínában és Japánban már a tizenkettedik században a teaszertartások főszereplője volt, a nyugati országokban mégis a fekete tea a legnépszerűbb változat.

5 ok, amiért érdemes lenne mindennap teázni
#tea
2022.12.21.

5 ok, amiért érdemes lenne mindennap teázni

Jobban védhetnénk egészségünket, ha több teát fogyasztanánk, mivel ennek az italnak számos kedvező hatása van. A rendszeres teaivás ráadásul hozzájárulhat a napi folyadékszükséglet fedezéséhez is.

Más hőmérsékleten mások az ízek is
#íz
2022.05.15.

Más hőmérsékleten mások az ízek is

Hogy jobban ízlik-e egy ital jéghidegen, mint szobahőmérsékleten, az attól is függ, hogy milyen ízek dominálnak benne. Kanadai kutatók azt vizsgálták, hogy különböző típusú ízek érzékelésének intenzitása miként változik a hőmérséklettel.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál
#tej
2021.06.28.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál

Azok, akik nem isznak tejet, ám valamilyen formában mégis pótolni szeretnék azt, valószínűleg találkoztak már a mandulaitallal. Akár vegetáriánus, akár tejérzékeny vagy, a mandulaital remek, egészséges választási lehetőség.

#cola
2021.01.11.

Legendák a kóláról

A legismertebb barna színű, szénsavas folyadék jóval kevésbé egészségtelen és veszélyes, mint az a köztudatban él. Lássuk a leggyakoribb tévhiteket a kóláról!

#ivás
2020.05.27.

5 felturbózott ásványvíz, amit garantáltan imádni fogsz

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása segíthet megelőzni a kiszáradás zavaró tüneteit, mint például a fejfájást és a fáradtságot. Emellett a víz javítja az izmok működését, megakadályozza a nem kívánatos éhségérzetet és a túlevést. De mi van, ha nem szívesen iszod a sima vizet?