Táplálkozás

#Táplálkozás

727 db cikk a témában

Amit a manduláról tudni érdemes
#mandula
2024.04.18.

Amit a manduláról tudni érdemes

A mandulafa csonthéjas termése a mandula, a világ összes olajos magja közül a legősibb és legismertebb. Sokak szerint napi 4-5 szem mandula elfogyasztásával betegségek sorát tarthatjuk távol magunktól.

20 perces vacsi ötletek
#vacsora
2024.04.16.

20 perces vacsi ötletek

Biztosan veled is megtörtént már, hogy kopogott a szemed az éhségtől, de nem volt semmi a hűtőben. Ha valami gyorsan elkészíthető ötletet keresel egy kimerítő, áttanult nap után, akkor nem kell másfél órát töltened azzal, hogy összedobj valami ínycsiklandó ételt. Íme, négy 20 perces vacsora ötlet!

Kamilla, a csodanövény
#kamilla
2024.04.14.

Kamilla, a csodanövény

A kamillát évezredek óta használják a hagyományos gyógyászatban, megnyugtatja a gyomrot és enyhíti a szorongást. A kamilla használata biztonságosnak tekinthető, de mint minden, ez is csak mértékkel alkalmazható.

Suli-büfé: szabályok és intelmek
#suli
2024.04.12.

Suli-büfé: szabályok és intelmek

Sajnos az iskolai büfék általában nem a tápanyagban gazdag ételekről és nassolnivalókról híresek. Ha észben tartasz néhány apró szabályt, akkor nyugodtan és egészségesen töltheted tízórai és ebédszüneteidet, anélkül hogy éhes maradnál!

A magas koleszterinszint
#koleszterin
2024.04.08.

A magas koleszterinszint

Hamburger, szalonna, sajt - Mi a közös bennük? Az, hogy nagyon sok bennük a koleszterin! Mi is pontosan a koleszterin, és miért káros a szervezetünkre? És mit tehetsz a magas koleszterinszint ellen?

Az ecet elképesztő hatásai
#ecet
2024.04.07.

Az ecet elképesztő hatásai

Ha kimondjuk az ecet szót ma Magyarországon, a többségnek a zöld flakonos, iparilag előállított ecetsav, egy savanyú, „maró anyag” jut az eszébe. Mire is használjuk az ecetet manapság? Kávéfőző tisztításra, vízkőmentesítésre és óvatosan mérve a jól ismert ételecettel savanyúbb ízt adunk a bablevesnek vagy a lencsefőzeléknek. Méltatlan kép egy olyan alapanyagról, amelynek alkalmazása az emberiség hajnaláig visszanyúlik.

Grillezés biztonságosan
#fesztivál
2024.04.05.

Grillezés biztonságosan

A sütögetés, grillezés jó szórakozás, de sajnos gyakran okozói betegségeknek, baleseteknek is. Cikkünkben felsorolunk pár dolgot, amire megéri ügyelni.

20 alacsony kalóriatartalmú nassolnivaló
#testsúly
2024.04.04.

20 alacsony kalóriatartalmú nassolnivaló

Hamarosan itt a bikiniszezon. A télen felszedett kilókat bizony nem egyszerű leadni, de helyes étkezéssel és megfelelő mennyiségű sporttal könnyen megszabadulhatsz a feleslegtől.

A vegetáriánusoknál kevésbé valószínű az álmatlanság?
#vegetániánus
2024.04.01.

A vegetáriánusoknál kevésbé valószínű az álmatlanság?

Az álmatlanság egy frusztráló állapot, amellyel foglalkozni kell. Különösen frusztráló lehet a kiváltó ok meghatározása, amely személyenként változik. Egyesek számára az álmatlanság a stressz, a koffein vagy a túlzott képernyőidő eredménye lehet. Mások számára ez egy mögöttes állapot tünete, amely akár orvosi kezelést is igényelhet. De jobban alszanak a vegák?

A tojásallergia húsvétkor is támad
#tojásallergia
2024.03.31.

A tojásallergia húsvétkor is támad

A tojásra és a tejre allergiás a legtöbb gyerek és felnőtt Magyarországon. Mit tehet az, aki allergiás a tojásra, hogyan pótolhatja azt, kinőhető-e a tojásallergia? Cikkünkből mindenre választ kaphatsz.

Ünnepi kalóriák: ne ess túlzásokba húsvétkor sem!
#egészséges táplálkozás
2024.03.31.

Ünnepi kalóriák: ne ess túlzásokba húsvétkor sem!

A húsvéti menüsor legalább annyira megterhelő és kalóriadús lehet, mint a karácsonyi lakomák. Gondolom, tavasszal mindent megteszel annak érdekében, hogy beleférj a fürdőruhádba. Ne hagyd, hogy ez a sok munka és a rengeteg erőfeszítés kárba vesszen!

Egészséges húsvéti recept ötletek
#húsvét
2024.03.28.

Egészséges húsvéti recept ötletek

Hogyan tehetjük minél egészségesebbé a húsvéti menüt? Erre adunk javaslatot egy, még mindig kevésbé ismert salátaféle felhasználási lehetőségeinek bemutatásával.

Ételek az allergia enyhítésére
#allergia
2024.03.21.

Ételek az allergia enyhítésére

Hurrá, itt a tavasz! Nyílnak a virágok, lombba borulnak a fák, az idő gyönyörű. Persze, aki allergiás, annak korántsem ez jut eszébe a tavasz közeledtéről. Piros orr, egész napos tüsszögés, könnyező szem. De a patikában kapható szerek előtt érdemes egy próbát tenni néhány otthoni praktikával.

Hasznos tudnivalók a kalciumról
#kalcium
2024.03.19.

Hasznos tudnivalók a kalciumról

Gyermekként biztosan sokat hallottad azt a mondatot a szüleidtől, hogy „idd meg a tejet”. Nem véletlenül: tele van kalciummal, ami az erős csontok és fogak felépítéséhez szükséges. Emellett segít fenntartani a normál szívritmust, az izmok működését. Az alacsony kalciumszint memóriazavart, depressziót, viselkedésbeli változásokat is okozhat.

Amit a béta-karotinról tudni érdemes
#répa
2024.03.15.

Amit a béta-karotinról tudni érdemes

A béta-karotin egy karotinoid, amely a növényi pigmentek, színezőanyagok egyik csoportját alkotja. Olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át.