/ SZÜLŐKNEK / Gyermekrajz pályázat a le...
  2012-11-19

Gyermekrajz pályázat a legjobb gyerekorvos megtalálásáért

A 6-14 éves korosztályba tartozókat arra kérik, rajzolják meg, mutassák be doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket, s derüljön ki ország-világ előtt, kik a legkedvesebb gyermekorvosok Magyarországon.

Idén első alkalommal hirdette meg gyermekeknek szóló közös pályázatát az Astellas Pharma, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete és a Magyar Gyermekorvosok Társasága.

- hirdetések -

„Az Astellas Gyermekrajz Pályázat a 2012-es Év orvosa pályázat kísérőjeként született meg. A nemes versengés életre hívásával legfőbb célunk az volt, hogy a gyerekek munkáján, igyekezetén keresztül közösen hívjuk fel a társadalom figyelmét nagyszerű gyermekgyógyászainkra. Magunk is tapasztaljuk, hogy naponta ezernyi gyermek fordul meg különféle gyógyintézményekben és remél tőlünk mielőbbi gyógyulást. Az a bizalom, amely az ő szemükben ott csillog, mindnyájunk számára erőt és biztatást jelent. Fejet hajtunk minden pályázó gyermek előtt, aki érzéseit, köszönetét, gondolatait rajzolva, vagy egyéb technikával papírra veti és bizalmával ilyen módon is kitüntet bennünket.” – nyilatkozta Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója, a pályázati zsűri elnöke.

Az Astellas Gyermekrajz Pályázatra alkotásokat 2013. január 3-án éjfélig lehet postára adni. A szervezők kérik a pályázó gyermekeket és szüleiket, hogy mielőtt a pályamunkát beküldenék, a pályázati felhívást figyelmesen olvassák el. 

A beküldött munkákat január elején héttagú zsűri értékeli és választja ki közülük a döntőbe továbbjutókat.

A zsűri tagjai

  • Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója, a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle című szaklap szerkesztőbizottságának elnöke (a zsűri elnöke), Bartos Erika, a Bogyó és Babóca mesesorozat szerzője (zsűritag)
  • Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos (zsűritag)
  • Dr. Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának főtitkára (zsűritag)
  • Lukács Katalin, a H2Online Kft. (Webbeteg.hu és a Kamaszpanasz.hu portálok kiadója) ügyvezető igazgatója (zsűritag)
  • Varga Edit, az MTVA híradósa (zsűritag)
  • Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója (zsűritag)

A pályázattal kapcsolatos információk a következő címeken tekinthetők meg: www.astellasazorvosokert.hu/astellas_gyermekrajz_palyazat

(KamaszPanasz)