csapatépítő sportok
#Mozgás

Kalandra fel! - Mozgás, kicsit másképp

2009.03.09.
1 perces olvasási idő

Napjainkban a számítógép szinte minden valós szórakozást elvesz, ezáltal alig jut időnk egymásra, a barátokra, és arra, hogy kikapcsolódjunk, vagy éppen mozogjunk egyet.

A követezőkben adrenalin növelő és csapatépítő sportokat mutatunk be. Lássuk melyek ezek!

Paintball

Elsőként talán azt a sportot mutatnánk be, amely ma már Magyarországon is eléggé elterjedt, egyre többen fedezik fel a benne rejlő remek szórakozás és mozgás élményét. Igaz, nem ér fel egy rendszeres edzéssel, de kikapcsolódni és mozogni tökéletes. Ez a játék a paintball. Itt egy külön erre a célra kifejlesztett fegyverrel festék patronokat lőve egymásra játszhatunk. Természetesen fő a biztonság, így mindenki teljes védőfelszerelésben állhat neki e remek sportnak. Többfajta játékmód létezik.

A legelső és talán leggyakoribb, amikor két csapat áll egymással szemben. A harc addig folyik, amíg az egyik csapat teljesen meg nem semmisül.

A második játékmód a zászlószerzés. A lényeg, hogy a saját zászlónkat eljutassuk az ellenfél bázisára. Ehhez nem szükséges minden ellenfelet lelőnünk.

Hegymászás

A harmadik pedig az úgynevezett rókavadászat. Ennek a lényege hogy egy emberre - akinek tele van a tára - vadásznak mindannyian, de nekik csak 11 db patronjuk van! Ugyanakkor bármilyen más módszerrel is remekül lehet játszani az erre kijelölt pályákon. Remek időtöltés, baráti társaságoknak kötelező!

Barlangászás

Kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik a barlanglátogatás. Na most igen, biztos mindenki azt mondja: láttam már ezer barlangot, tök uncsi. De mi történik akkor, ha a Pál-völgyi-Mátyás-hegyi barlangrendszerbe megyünk. Ez nem egy sima barlangjárás. Nincsenek kiépített utak, lámpák. Itt csak magadra és a társaidra számíthatsz. Persze szakképzet vezetők állnak rendelkezése. Gyakran hasalva, kúszva, mászva kell végig küzdenünk magunkat a túrán. Többfajta túrából választhatunk. A „sima” tárlatvezetéstől kezdve a csapatépítő tréningre, ahol bátorságunkat, ösztöneinket kell próbára tennünk. Mindenképpen érdemes kipróbálni, ha egy kis adrenalin növelőre vágyunk.

(KamaszPanasz - Cs.B.)