/ SZÜLŐKNEK / Anyák bűntudata állásváll...
  2012-03-20

Anyák bűntudata állásvállalásuk miatt

A finn, a svéd és a brit anyáknak van leginkább bűntudatuk amiatt, hogy állást vállalnak és ezért nem jut elég idejük gyermekeikre - derítette fel egy brit felmérés.

- hirdetések -

Tizenhárom európai országban 11 500 dolgozó családanyát kérdeztek meg életmódjáról. A legkevésbé a francia, olasz, spanyol és német anyáknak van lelkiismeret furdalásuk amiatt, hogy mennyi időt töltenek gyerekükkel.dolgozó anya tinivel
 
A válaszok alapján a szigetország családanyái érzik magukat a leginkább elszigetelve mindentől, 91 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy életük az otthon és a munkahely közti versenyfutás, és hogy kevés segítséget kapnak családtagjaiktól. A vizsgált országok közül ugyanakkor a brit apák járnak az élen gyerekvigyázásban.
 
A brit nők átlagosan 26 percet fordítanak csak magukra, miközben a 13 ország átlaga 48 perc, mégis minden második közülük váratlanul kapott szabadidejének egészét gyermekével töltené, nem pedig magával foglalkozva - ismertette a The Daily Mail című brit lap az oxfordi Társadalomkutató Központ felmérésének eredményét.
 
(mti)