Vágyak, fogamzásgátlás

#Vágyak #fogamzásgátlás

104 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
Mi az a Pearl-index?
#fogamzásgátló
2023.07.21.

Mi az a Pearl-index?

A fogamzásgátló módszerek – sokféleségükből adódóan – más-más mechanizmussal akadályozzák a nem kívánt terhesség kialakulását, ennek megfelelően természetesen hatékonyságuk és sikertelenségi arányuk nagyon eltérő.

Mikor nem hat az esemény utáni tabletta?
#esemény utáni tabletta
2023.06.29.

Mikor nem hat az esemény utáni tabletta?

Bármikor előfordulhat, hogy nem biztonságos szexuális együttlét után felmerül a teherbeesés lehetősége. A megszakításos közösülés mellett évente 100 nőből akár 35-40 is teherbe eshet. Emellett előfordulnak óvszer mellett is „balesetek” (óvszer kilyukadása, lecsúszása), de még a rendszeresen szedett fogamzásgátló szedésének kimaradása, rosszul számolása is.

A pesszárium működése, hatékonysága
#petting
2023.06.16.

A pesszárium működése, hatékonysága

A pesszárium kicsi, gyűszű alakú, hajlékony fémkeretre erősített, szilikonból készült „sapka”, amely a hüvely felső végén elhelyezkedő méhnyakra illeszkedik.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek
#fogamzásgátló
2023.06.10.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek

A válasz nagyon rövid is lehetne, hiszen a rendelkezésünkre álló tudományos vizsgálatok alapján mondhatnánk: a pajzsmirigybetegség nem befolyásolja a hormonális fogamzásgátló alkalmazhatóságát, és a hormonális fogamzásgátlók sem befolyásolják a pajzsmirigybetegségek kialakulását vagy lefolyását. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy a kombinált hormonális fogamzásgátló tabletták egyáltalán nem hatnak a pajzsmirigyhormonok termelődésére.

A terhesség első 15 jele
#terhesség
2023.06.08.

A terhesség első 15 jele

Tudnod kell, hogy a terhesség legkorábbi jelei közül sok nagyon hasonlít a premenstruációs (menstruációt megelőző) szindróma tüneteihez. Ezért hiába próbálják – főleg a nemi életet éppen megkezdő fiatalok – tünetek alapján megjósolni, teherbe estek-e vagy sem, ezt nem lehet!! Sok várandós nő számol be enyhe alhasi görcsökről, nyomásérzésről és a mellek érzékennyé válásáról.

Szexuális balesetek: mi a teendő?
#szex
2023.06.05.

Szexuális balesetek: mi a teendő?

Biztos te is tudnál mesélni az ismeretségi körödből olyan sztorit, ahol a nem megfelelő védekezés okozott fejfájást a szerelmes párnak. Ilyenkor aztán egy másodperc alatt hatalmas pánik lesz úrrá a bajba esett gerlepáron, hiszen nem kicsi a tétje a következményeknek.

Fogamzásgátló tabletták
#fogamzásgátló
2023.05.20.

Fogamzásgátló tabletták

Ez az egyetlen fogamzásgátló módszer, amely nemcsak a terhesség, hanem a méhen kívüli terhesség ellen is véd. Más fogamzásgátlási módszernek nincs ilyen hatása a méhen kívüli terhesség ellen. Továbbá véd a kismedencei gyulladások, petefészek gyulladás, a petefészek- és a méhtestrák, a vastagbélrák valamint az endometriózis ellen is. Az endometriózis egy igen kellemetlen nőgyógyászati megbetegedés, erős alhasi fájdalommal és a hasban összenövések kialakulásához vezet, valamint a női eredetű meddőségek jó részéért felelős.

Alkalmi szex - Ha a szex nem a szerelemről szól
#alkalmi szex
2023.05.05.

Alkalmi szex - Ha a szex nem a szerelemről szól

A fiatalok számára nagyon vonzó a felfedezés, kísérletezgetés, és amikor kamasz vagy, jogod van arra, hogy jól érezd magad. A kulcs ahhoz, hogy ezt tehesd az, hogy ezek a szituációk felkészülten érjenek. Fontos, hogy ha bevállalsz egy egyéjszakás kalandot, akkor azt ne felelőtlenül tedd.

Határok a szexben
#szex
2023.04.28.

Határok a szexben

Meddig mehetünk el a szexuális együttlét különböző formáiban? A válasz egyszerű: addig, ameddig mindkettőtök számára örömet szerez a dolog.

Elhízhatsz a fogamzásgátlótól?
#fogamzásgátló
2023.04.17.

Elhízhatsz a fogamzásgátlótól?

Hagytad már abba a tabletta szedését, csak mert az egyik barátnőd azt mondta, hogy az unokatestvére elhízott tőle? Ismerős a történet. Nincs mit szépíteni: a hormonális fogamzásgátlásnak vannak mellékhatásai, de az esélyek nem olyan rosszak, mint gondolnád.

Tervezetlen terhesség
#terhesség
2023.04.13.

Tervezetlen terhesség

Mik a választási lehetőségeid, ha váratlanul teherbe esel? Nem teszel semmit, és vállalod a szülőséget, nem veteted el a babát, és elintézed az adoptálást vagy véget vetsz a terhességnek (abortusz).

Lefeküdj vele vagy ne?
#szex
2023.03.04.

Lefeküdj vele vagy ne?

Az, hogy akarsz-e szexelni, egyedül a te döntésed, ezért ha úgy érzed, ne félj nemet mondani.