randevú
#Vágyak

Légy ott!

2009.03.10.
2 perces olvasási idő

Hol? Tudod, arról az izgi dologról van szó, ahol mindenki hozza a formáját. Ami nélkül elképzelhetetlen egy kapcsolat. Amiről olyan jól lehet dumálni másnap a suliban. Amit mindenki szeret, mert olyan kedves és izgató.

Mi a randevú?

Ha két ember meg akar ismerkedni egymással, óhatatlan a közös találkozás. Ez mindenképpen izgalmas dolog. Ősanyáink még ismerték a kiszemeltet. Látták a falunapon, vagy legalább egy fotokópián. Mai internetes világunkban abszurdum az is megtörténhet, hogy fogalmunk sincs, kivel adunk egymásnak találkozót.
Sebaj, ez csak fokozza a várakozás izgalmas perceit.

A randevú kitüntetett alkalom, egy ünnepélyes pillanat, amire mindkét fél ennek megfelelően készül. Annyira fontos mindannyiunk életében, hogy a párterapeuták külön hangsúlyozzák: gyakrabban kéne „randizni”, nem csak a kapcsolatok hajnalán.

Hogyan készülünk rá?

Na, ez a legszebb benne! Az odaadás. A teljes jelenlét. Mintha az önépítő kurzusok szlogenje kelne életre erre a pár órára: élj a jelenben! Koncentrálj arra, amit éppen csinálsz! Kevés olyan tevékenységet említhetnék, ahol ilyen jól működik ez a parancs.

Amikor randira készül az ember fia, lánya, egyetlen gondolat körül forog az agya, csak arra összpontosít, szinte mániákusan: kihozni magamból a legjobbat. Ezért van az, hogy ilyenkor a lányok végigzongoráznak egész ruhatárukon, és ha ezzel végeznek, jöhetnek a barátnő legmenőbb cuccai. S ezért van az, hogy a fiúknak még azok a testrészeik is megmártóznak illatfelhőkben, amelyek rendes körülmények között sohasem.

Úgy szeretne mindenki jól kinézni, tetszeni, sikert aratni, és minimum egy elismerő szót hazavinni erről a különleges estéről.

Mikor és hol?

Amit kerülnöd kell az első randin…

…ha fiú vagy:
-késés
-pia (alkohol persze szóba jöhet az est folyamán, de csakis kettesben és módjával)
-hanyag öltözet
-feliratos trikók
-mosdatlanság, testszag
-büdös száj
-nagyképű, hangos duma, vagy teljes szótlanság
-harsányság
-unalmas, vagy szomorú témák

…ha lány vagy:
-késés
-túlzott smink
-„túl”-öltözék (túl díszes,túl kivágott,túl színes,túl extrém és így tovább)
- testi adottságoknak nem megfelelő ruha
- a megállás nélküli csacsogás
- intim dolgok kiteregetése

A randevúknak nincs megszabott ideje és helye. Ám az idők folyamán valahogy úgy alakult, hogy az esti órákra korlátozódik a találkák nagy többsége. Nincs ezen mit csodálkozni. Az este a maga rejtélyességével, ígéreteivel, borzongásával kiváló terep erre. Nem beszélve a csillagokról, és az esti fényekről, amik csak növelik a találkák amúgy is romantikus légkörét.

Na és a hely? Ez is elég közismert: mindenképpen nyilvános hely. Rossz nyelvek szerint a lányok direkt olyan helyre szervezik a randijaikat, ahol jó sok ismerős tűnhet fel, csak úgy „mellékesen”. Akár igaz a vád, akár csak aljas rágalom, annyi bizonyos, hogy szinte mindenki ilyen helyszíneket választ: tér, presszó, pláza. Lakás (még) szóba sem jöhet. A „bélyeggyűjtemény” megmutatásának később jön el az ideje. A randevú nagy kézikönyve csak a sokadik fejezetben említi ezt a lehetőséget.

Mire jó?

A randevú sok mindenre tanít. Arra például, hogy hogyan viselkedjünk. Hogyan bánjunk a másik nemmel. Mi az, ami tetszik nekik, és mi az, amit jobb, ha nem dobunk be. Megtanít bánni a testünkkel. Megtudhatjuk, mi áll nekünk a legjobban és hogyan kommunikálhatunk a testünk által. A testbeszéddel számtalan információ birtokába jutunk. Ha sokat járunk randizni, kész nagymesterekké is válhatunk.

Tudni fogjuk, hogy teremtsünk kellemes, mélyen bevésődő pillanatokat. Tapasztalni fogjuk, hogy mivel vagyunk képesek imponálni.

A randevú több célt is szolgál. Először is szeretnénk megmutatni magunkat. Aztán a másikat megismerni. Szeretnénk tetszeni, jó benyomást kelteni. Hasonlókat várunk el a másiktól is. Rengeteg minden múlik az első alkalom milyenségén. Hiszen ennek hangulata és tartalma dönti el, lesz-e folytatás, vagy csak egy ártalmatlan tévedés áldozatai lettünk.

Mindenképpen klassz dolog a randi. Csak kívánni tudom, hogy a Te legközelebbi légyottod is ilyen legyen.

(Intera)