teherbeesés
#Testi problémák

Túlsúllyal nehezebb teherbe esni? - A szakértő válaszol

2010.02.03.
1 perces olvasási idő

Befolyásolja -e a túlsúlyom azt hogy teherbe essek? Mert ezt már sokan mondták nekem, hogy le kellene fogynom! Egész életemben fogyókúrázom, de semmi eredménye. Nagyon el vagyok keseredve, le szeretnék fogyni a jobb külső és teherbeesés érdekében. 165 cm magas vagyok és 85 kg...

Kedves Kérdező!

Igen, a súlyfölösleg befolyásolhatja a nemi ciklust, csökkentheti a peteérések számát. Ilyen módon csökkentheti a teherbeesés esélyét is.

Amennyiben a fogamzás bekövetkezett, a jelentős súlyfelesleg a terhesség során is kockázati tényezőt jelent, mind az anyára, mind a magzatra nézve. Ezért a testsúlycsökkentés mindenképpen javasolt, de ha esetleg már régebben próbákoznak sikertelenül a babával, akkor ezen túl javasolt a kivizsgálás is.

Nem könnyű lefogyni, de jelen esetben azért ott lebeghet a cél a szeme előtt: a baba érdekében talán könnyebb átvészelni a nehézségeket. Korábban több alkalommal írtam már a testsúlycsökkentés alapvető szabáyairól, esetleg keresse meg itt az oldalon. Ha nem megy, akkor segítek megkeresni.

túlsúly

Tedd fel Te is kérdésedet a KamaszPanasz szakértőjének!

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)