Suli, munka, suli

#Suli, munka #suli

376 db cikk a témában

Amiket csak kollégisták értenek
#kollégiumi élet
2022.09.14.

Amiket csak kollégisták értenek

Pár nap múlva több ezren költöznek be (vagy vissza) az egyetemi, főiskolai kollégiumokba. Nem túlzás: kolisnak lenni sajátos életforma. Hogy miért? Mert minden kolis tudja, hogy...-olvasható az eduline.hu-n.

Főiskolára, egyetemre készülődve
#főiskola
2022.08.30.

Főiskolára, egyetemre készülődve

A főiskolára vagy egyetemre való bekerülés mindannyiunk számára egy mérföldkő lehet. Itt rengeteg dolog megváltozik a középsulihoz képest. Az összes tantárgyat más fogja nekünk tanítani, itt már kurzusok lesznek, nem pedig órák, mindig más teremben leszünk. Ez az élet sokkal nagyobb szabadságot ad nekünk, ugyanakkor sokkal több feladatot és felelősséget is ró ránk. Ezért fontos, hogy megfelelően felkészüljünk erre az időszakra.

Iskolaváltás: mi vár rád ősztől?
#iskola
2022.08.26.

Iskolaváltás: mi vár rád ősztől?

Soha nem könnyű iskolát váltani, hiszen egyik oldalon ott van a régi, jól megszokott iskolánk, a barátok, az ismert tanárok, és maga a légkör, amelyet nem nagyon szeretnénk elhagyni, a másikon pedig egy teljes ismeretlenség, ami könnyen bizonytalanná tehet bennünket. Akármennyire is rossz érzés, de az iskolaváltás sokszor szükséges, és hidd el, nem feltétlenül annyira ijesztő, mint először hiszed.

5 módszer arra, hogy leküzd a vizsga előtti stresszt
#stressz
2022.05.11.

5 módszer arra, hogy leküzd a vizsga előtti stresszt

A vizsgára készülés nem poén! Sőt, lehet nagyon problémás is. Néha az, ha nyomás alá kerül az ember, ösztönző lehet, de előbb vagy utóbb ez a nyomás elkezd stresszé alakulni, és így rossz dolgokat fog eredményezni. Íme, az 5 leggyakoribb stresszforrás és mindegyikre 1-1 megoldás.

Kisokos osztálykirándulásra
#osztálykirándulás
2022.05.10.

Kisokos osztálykirándulásra

Közelednek az év végi osztálykirándulások. A kirándulásra, a szünidős barangolásokra, kempingezésre időben fel kell készülni. Ha már tudjuk a programot, keressük fel háziorvosunkat, és kérjük tanácsát, milyen védőoltásokra lehet szükségünk.

Lányok Napja 2022: Legyél te is Nokia TechLány!
#tech
2022.04.19.

Lányok Napja 2022: Legyél te is Nokia TechLány!

Érdekel, hogyan lehet befolyásolni a jövőt a technológia segítségével? Akkor a Lányok Napján irány a Nokia Skypark! Fedezd fel a finn telekommunikációs cég tech világának minden zeg-zugát! (x)

Tanulást elősegítő szerek
#tanul
2022.04.15.

Tanulást elősegítő szerek

Matekdoga, szintfelmérő, érettségi, felvételi, vizsgaidőszak. Ez csupán néhány példa azokra az igencsak stresszes napokra, melyek a serdülők felnőtté válásának rögös útját szegélyezik.

#diszkalkulia
2022.02.18.

Nem megy a matek. Diszkalkuliám van?

Kilencedikes vagyok egy gimnáziumban. Világéletemben rossz voltam matekból. Egyszerűen hiába tanulom, járok korrepetálásra a suliba, és magántanárhoz is 6 éve, mégsem ragad meg bennem az anyag! Valamikor a számokat is nehezemre esik kiolvasni.

Mi a tématérkép?
#tématérkép
2022.02.10.

Mi a tématérkép?

A tizenévesek többségének az első akadályt a tanulásban az jelenti, hogy nem tudják, hogyan fogjanak hozzá.

Hogy sikerült a félévi bizonyítvány?
#bizonyítvány
2022.01.18.

Hogy sikerült a félévi bizonyítvány?

A félévi bizonyítvány tájékoztató jellegű, rávilágíthat a javítandó hibákra, segíthet abban, hogy eldöntsd, hogy hogyan érdemes tovább haladni. Így év végéig lehetőséged van arra, hogy javíts eredményeiden. Hogyan lehet javítani a teljesítményeden?

Magántanár vagy iskolai tanulás?
#magántanár
2021.12.09.

Magántanár vagy iskolai tanulás?

Én még a kőkorszakban jártam iskolába, amikor az volt az alapértelmezés, hogy órán figyeltünk, kérdeztünk, sőt, annak ellenére, hogy a tananyag nagy része ránk ragadt az órán, mégis vittünk haza rendesen a munkából is, vagyis kilóra kaptuk a házi feladatokat. Tekintettel arra, hogy sem számítógép, sem internet nem volt, csak magunkra számíthattunk. Akkor is volt persze, aki lemásolta a házi feladatot, de nem ez volt a tipikus. (x)

Mi az a plágium?
#plágium
2021.11.19.

Mi az a plágium?

Krisz talált néhány jó dolgot a neten a cápákról készítendő házi dolgozatához. Fontosnak tartotta azt a bekezdést, amely elmagyarázza, hogy a legtöbb cápa mekkorára nő és mivel táplálkozik. Ezért ezt a részt átmásolta a beszámolójába...

#e-book
2021.11.06.

Olvasás: könyv vagy e-book?

Naponta tapasztaljuk, kutatások mutatják ki, láthatjuk a saját szemünkkel, hogy a fiatal korosztály egyre kevesebbet olvas. Azt is tudhatjuk, hogy kevesebb könyv fogy, és látjuk, hogy az Y és Z generáció tagjai inkább a telefonjaikkal játszanak, mint hogy egy könyvet vegyenek elő. Aggódjunk?