Suli, munka, munka

#Suli, munka #munka

55 db cikk a témában

Te tudod, mi mindenre jó a mesterséges intelligencia?
#mesterséges intelligencia
2024.03.30.

Te tudod, mi mindenre jó a mesterséges intelligencia?

A mai fiatal generáció, noha napi szinten órákat tölt el a közösségi médiában, nem rendelkezik automatikusan mélyreható digitális ismeretekkel. Példaként, a 18-21 éves korosztály fele nem rendelkezik alapvető tudásháttérrel arról, hogy mi is pontosan a mesterséges intelligencia – említette meg a Digitális Stratégia egy felmérésében.

Hogyan találjuk meg az ideális diákmunka helyet?
#diákmunka
2024.03.27.

Hogyan találjuk meg az ideális diákmunka helyet?

Diákmunkát vállalni mindig izgalmas és tanulságos kihívás, ráadásul az anyagiakat tekintve is kifejezetten jól járhatunk. De hogyan is találjuk meg a számunkra ideális diákmunkát? Mi alapján válasszunk a cégek közül? Alábbi cikkünkben mutatjuk a legfontosabb tippeket a kereséshez! (x)

8 egyszerű mód, hogy megküzdj a lustasággal
#tanulás
2024.03.18.

8 egyszerű mód, hogy megküzdj a lustasággal

Természetes, hogy néha csak ahhoz van kedvünk, hogy pihenjünk az ágyban és TV-t nézzünk. Akárhogy is, ha a lustaságod már krónikus probléma és elvonja a figyelmedet a napi teendőidről és a céljaid eléréséről, akkor ez egy olyan probléma, amelyre minél hamarabb megoldást kell találnod.

36 kérdés a leendő karrieredről
#munka
2024.02.12.

36 kérdés a leendő karrieredről

Az élet rövid, és ennek körülbelül felét munkával töltjük. Ha nem olyasvalamivel foglalkozol, amit szeretsz, akkor az életedet jócskán megnehezítheted magadnak.

Kultúr-sokk
#idegen nxelv
2024.02.07.

Kultúr-sokk

A kultúr-sokk nem betegség, nem kóros állapot. Hétköznapi jelenség, amely akkor jelentkezik, amikor el kell hagyjuk megszokott környezetünket, s új, ismeretlen kulturális közegbe kerülünk, ahol tengernyi, egyszerre izgalmas és frusztráló újdonság vár ránk. Szomorúság, lehangoltság, idegesség érzése uralkodik el rajtunk, s szeretnénk mielőbb hazamenni. Jó hír, hogy ez az állapot nem tart örökké, valahogyan tehát át kell vészelni a nehéz időszakot. Mit tehetsz, hogy könnyebben beilleszkedj?

A pályaválasztás útvesztői
#pályaválasztás
2024.01.25.

A pályaválasztás útvesztői

Mi leszel, ha nagy leszel? - gondolom, már te sem először hallod életedben a nagy kérdést, amit a nagyszüleid, rokonaid, ismerőseid szegeznek neked minden adandó alkalommal. Ha csak egy vállrándítással válaszolsz, rosszallóan hümmögnek, ha konkrét dolgot említesz, akkor onnantól kezdve mindig ezt kérik rajtad számon. Hogy mi a jó válasz? Ki tudja…

Állandó és szezonális diákmunka Budapest városában és környékén
#diákmunka
2024.01.22.

Állandó és szezonális diákmunka Budapest városában és környékén

Diákként épp elég elfoglaltságot ad a tanulmányi követelmények teljesítése, de mindenképp érdemes időt hagyni a kikapcsolódásra is. Ez utóbbi azonban jellemzően plusz költségekkel jár, melyet adott esetben akár saját magunk számára is előteremthetünk. (x)

Mi az imposztor-szindróma?
#imposztor
2023.12.28.

Mi az imposztor-szindróma?

Imposztor-szindróma: ne ijedj meg! Nem valami szörnyű testi betegségről lesz most szó, hanem “csak” egy olyan jelenségről, ami sokak mindennapjait megkeseríti. Olyan intelligens, tehetséges, kreatív, sikereket elért emberek életét, akiknek a fejében olyan zavaró gondolatok járnak, mint a “Nem vagyok elég jó”. “Le fogok bukni és rájönnek, hogy alkalmatlan vagyok” és hasonló, az önértékelés torzulásával kapcsolatos megállapítások.

Állásinterjú: kérdezni tudni kell
#állásinterjú
2023.08.04.

Állásinterjú: kérdezni tudni kell

A „Nincsenek hülye kérdések, csak hülye válaszok”-mottó az állásinterjúk esetére is érvényes. Az álláskeresőknek még a személyes találkozó előtt ajánlatos elgondolkodniuk, milyen kérdéseket tesznek fel az interjú során, ugyanis sokkal több múlik rajta, mint gondolnánk.

Első nap a munkahelyen
#munka
2023.07.27.

Első nap a munkahelyen

Ha elsőre nem tetted a legjobb benyomást, a későbbiekben csak kínkeservesen lehet rajta változtatni. Az állítás a(z új) munkahelyen eltöltött első nap esetében hatványozottan igaz, ám a megfelelő ruházat, a nyitott hozzáállás és következő hét tanácsunk jól jöhet, ha a nyolc órát sikerrel akarod venni.

Segítség, pályakezdő vagyok!
#munka
2023.07.12.

Segítség, pályakezdő vagyok!

Sokszor sokat hallottunk már a lehetetlennek tűnő munkába állásról, de arról sosem esik szó, mi történik, ha sikerül… Munkát találni épp olyan nehéz, mint az első hónapokban beilleszkedni és kellőképpen megfelelni az elvárásoknak.

Jövedelmező vakáció - diákmunka Budapest városában
#iskola
2023.06.27.

Jövedelmező vakáció - diákmunka Budapest városában

A diákság számára a nyári hónapok a tanszünetről és az önfeledt kikapcsolódásról szólnak. Ha valaki azonban hasznosabban töltené az idejét és ezzel némi pénzt is keresne, számos, kifejezetten diákok számára elérhető munkalehetőség is adódik a fővárosban és környékén. (x)

Állásinterjúra mész? Így szerezheted meg a munkát!
#állásinterjú
2023.06.26.

Állásinterjúra mész? Így szerezheted meg a munkát!

Nem egyszerű dolog felkészülni egy állásinterjúra, hiszen nagyon sok múlik azon, hogy milyen benyomást gyakorolsz az első megjelenés és beszélgetés alkalmával a leendő munkaadódra. Pedig jobb, ha felkészülsz ezekre a helyzetekre, hiszen visszatérő része az életnek, ami alól nem igazán lehet kibújni. Íme, 7 tipp, amivel garantált lesz a sikered.

Hogyan szerezhetsz pénzt nyáron?
#pénzkeresés
2023.06.05.

Hogyan szerezhetsz pénzt nyáron?

Ha iskolaidőben ajánlott volt megegyezni a szüleiddel abban, hogy zsebpénzt kapj, mert ezer apró dologra kellett a pénz, akkor nyáron szinte kötelező valami pénzforrás után nézned. Miért? Mert manapság már szórakozni sem olcsó mulatság - márpedig a nyár tele van szórakozási lehetőséggel. Himer Csilla pénzpedagógus pénzszerző tippjei következnek.

Nyári munkán gondolkozol?
#diákmunka
2023.05.25.

Nyári munkán gondolkozol?

Hamarosan el kell kezdened a keresgélést. Végezz kutatást, és jelentkezz több helyre is. Lássuk, milyen szempontokat kell figyelembe venned!