/ SULI / Őszi érettségi: már csak ...
  2015-11-12

Őszi érettségi: már csak a szóbeli vizsgák vannak hátra

Végéhez közeledik az őszi érettségi időszak: az emelt szintű szóbelik után hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik. - írja az MTI.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a középszintű érettségik szóbeli vizsgáit a november 16. és november 20. közötti időszakban - a vizsgabizottságot működtető intézmények által meghatározott nap(ok)on - bonyolítják le.

- hirdetések -

Az eredmények rövidesen kiderülnek

A fenti időszakban 119 érettségiztető telephelyen, 148 vizsgabizottság előtt közel 4.500 középszintű szóbeli vizsgát tartanak.

A vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

A vizsgázó, a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen - az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással - fellebbezést nyújthat be az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve - jelezte az Oktatási Hivatal.

Az őszi érettségik október 9-én kezdődtek, a diákok együttesen csaknem 11 100 vizsgát tesznek le, ebből mintegy 3200 emelt szintű, 7900 pedig középszintű. Az elmúlt évi őszi vizsgaidőszakhoz képest az emelt szintű vizsgák száma 20 százalékkal, a középszintűeké pedig 7 százalékkal nőtt.

(MTI)