/ SULI / Ma éjfélig jelentkezhette...
  2015-08-10

Ma éjfélig jelentkezhettek a pótfelvételire!

Második körben augusztus 10., éjfélig jelentkezhettek a szeptemberben induló egyetemi, főiskolai képzésekre. Az intézmények szinte kizárólag önköltséges képzéseket hirdettek meg - írja az eduline.

Éjfélig még jelentkezhettek a 2015-ös pótfelvételire, amelyen azok vehetnek részt, akik az általános felvételi eljárásban nem jelentkeztek, vagy egy helyre sem kerültek be

- hirdetések -

Hol kell jelentkezni a pótfelvételire?

Az e-felvételi rendszerében kell regisztrálnotok, kitöltenetek az űrlapokat, és feltöltenetek a szükséges dokumentumokat. A jelentkezési lap kitöltése után éjfélig még hitelesítenetek is kell azt. Ezt megtehetitek az Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételiből kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220). A hitelesítő adatlapot 2015. augusztus 11-én már nem tudjátok letölteni, de még postára adhatjátok. Éjfélig be kell fizetnetek az 5000 forintos eljárási díjat is, online fizetésre alkalmas bankkártyával vagy átutalással.

A pótfelvételin már csak egy intézmény egyetlen szakjára lehet jelentkezni, az egyetemek, főiskolák pedig szinte kizárólag önköltséges képzéseket hirdettek meg. A meghirdetett szakokat a Felvin, az Egyetemek, főiskolák menüpontban böngészhetitek.

A cikk az eduline.hu-n folytatódik.