Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

Ha leblokkolsz dolgozat közben
#dolgozat
2024.04.16.

Ha leblokkolsz dolgozat közben

Ha már volt részed középiskolai tesztírásban, akkor azt is tudhatod, hogy olykor-olykor előfordulhat bárkivel, hogy kikapcsol az agya, lefagy a rendszer, és jön a pánik. Még a legjobb tanulókkal is megesik időnként!

A dolgozat ne legyen mumus többé!
#dolgozat
2024.04.03.

A dolgozat ne legyen mumus többé!

A középiskolai évek alatt egyszer minden tanuló életében eljön az a pont, amikor jelentkezik a dolgozatoktól, számonkérésektől való félelem. Ez nem azért történik, mert a dolgozatokban lenne félnivaló, hanem a legtöbb diáknak önbizalomhiánya van a felkészültségével kapcsolatban.

Te tudod, mi mindenre jó a mesterséges intelligencia?
#mesterséges intelligencia
2024.03.30.

Te tudod, mi mindenre jó a mesterséges intelligencia?

A mai fiatal generáció, noha napi szinten órákat tölt el a közösségi médiában, nem rendelkezik automatikusan mélyreható digitális ismeretekkel. Példaként, a 18-21 éves korosztály fele nem rendelkezik alapvető tudásháttérrel arról, hogy mi is pontosan a mesterséges intelligencia – említette meg a Digitális Stratégia egy felmérésében.

Hogyan találjuk meg az ideális diákmunka helyet?
#diákmunka
2024.03.27.

Hogyan találjuk meg az ideális diákmunka helyet?

Diákmunkát vállalni mindig izgalmas és tanulságos kihívás, ráadásul az anyagiakat tekintve is kifejezetten jól járhatunk. De hogyan is találjuk meg a számunkra ideális diákmunkát? Mi alapján válasszunk a cégek közül? Alábbi cikkünkben mutatjuk a legfontosabb tippeket a kereséshez! (x)

A hatékony tanulás kulcsa az ügyes jegyzetelés
#jegyzet
2024.03.20.

A hatékony tanulás kulcsa az ügyes jegyzetelés

Legjobb, ha a suliban töltött időt okosan használod fel. Ez azt jelenti, hogy érdemes odafigyelni és a hallottakat egy jól használható jegyzet formájában rögzíteni. Mitől jó egy jegyzet? Cikkünkből megtudhatod.

8 egyszerű mód, hogy megküzdj a lustasággal
#tanulás
2024.03.18.

8 egyszerű mód, hogy megküzdj a lustasággal

Természetes, hogy néha csak ahhoz van kedvünk, hogy pihenjünk az ágyban és TV-t nézzünk. Akárhogy is, ha a lustaságod már krónikus probléma és elvonja a figyelmedet a napi teendőidről és a céljaid eléréséről, akkor ez egy olyan probléma, amelyre minél hamarabb megoldást kell találnod.

ADHD-diéta: étrend figyelemzavaros tiniknek
#szülő
2024.03.11.

ADHD-diéta: étrend figyelemzavaros tiniknek

Vannak olyan ételek, amelyek ajánlottak a számodra, és olyanok, amelyeket jobb, ha elkerülsz. Cikkünkből mindenre megkapod a választ az ADHD-diétával kapcsolatban, valamint többet tudhatsz meg a diétáról, az étrend-kiegészítőkről, és azokról az ételekről, amelyek javíthatják a tüneteidet.

Mit tegyél, ha tetszik a tanárod?
#tanár
2024.03.05.

Mit tegyél, ha tetszik a tanárod?

Bejön neked az egyik tanárod? Ne aggódj, ez teljességgel normális, rengeteg tanuló megy ezen keresztül. A felnőttek sokkal érettebbek, mint a kortársaid, ez pedig vonzó lehet számodra. Ám nyilvánvalóan nem közeledhetsz feléjük. Akkor vajon hogyan küzdj meg ezzel az érzéssel?

Jóban lenni a tanárral: miért és hogyan?
#tanár
2024.02.28.

Jóban lenni a tanárral: miért és hogyan?

Természetesen számodra is előnyös, ha jóban vagy a tanároddal, mert így sokkal kellemesebben telik az az idő, amit az osztályteremben töltesz. De vajon hogyan találhatod meg a közös hangot tanáraiddal?

Memóriatrükkök a hétköznapokra
#memória
2024.02.26.

Memóriatrükkök a hétköznapokra

Nem emlékszel hova raktad a szemüveged? Nem emlékszel az új osztálytársad nevére? Ilyenkor látszik, hogy mennyire sokféle dolgon jár az agyunk. Hogyan érheted el, hogy a fontos dolgok rögzüljenek az agyadban?

A diszkalkuláliáról
#diskalkulia
2024.02.19.

A diszkalkuláliáról

Sok gyereknek mindaddig nincsenek nehézségei, amíg általános iskola első osztályba kerülve nem szembesülnek a számok birodalmával. A tanulási zavar egyik típusában a diáknak nem okoz problémát az írás vagy az olvasás, annál komolyabb dilemmái adódnak, amikor matematikai példák értelmezésére, megoldására kerül sor.

36 kérdés a leendő karrieredről
#munka
2024.02.12.

36 kérdés a leendő karrieredről

Az élet rövid, és ennek körülbelül felét munkával töltjük. Ha nem olyasvalamivel foglalkozol, amit szeretsz, akkor az életedet jócskán megnehezítheted magadnak.

Kultúr-sokk
#idegen nxelv
2024.02.07.

Kultúr-sokk

A kultúr-sokk nem betegség, nem kóros állapot. Hétköznapi jelenség, amely akkor jelentkezik, amikor el kell hagyjuk megszokott környezetünket, s új, ismeretlen kulturális közegbe kerülünk, ahol tengernyi, egyszerre izgalmas és frusztráló újdonság vár ránk. Szomorúság, lehangoltság, idegesség érzése uralkodik el rajtunk, s szeretnénk mielőbb hazamenni. Jó hír, hogy ez az állapot nem tart örökké, valahogyan tehát át kell vészelni a nehéz időszakot. Mit tehetsz, hogy könnyebben beilleszkedj?

12 tipp a kreativitásért
#kreativitás
2024.02.04.

12 tipp a kreativitásért

Lehet, hogy egy házi dolgozathoz, egy projekthez, vagy csak egy rajzhoz lenne szükséged kreativitásra. Bár sok tippet olvashatsz, melyek leírják például egy rajz elkészítéséhez szükséges lépéseket, ám ha csak ezeket követed, a munkád sablonos és erőltetett lehet. Hogyan lehetsz egyedi?

Nem mersz jelentkezni órán?
#órai aktivitás
2024.02.01.

Nem mersz jelentkezni órán?

Veled is többször megesett már, hogy tanórán kérdést tett fel a tanár, amire teljes bizonyossággal tudtad a választ…és mégsem jelentkeztél? Ezzel persze egy jó pontot vagy akár egy jó jegyet szalasztottál el, ami a suliban egyáltalán nem mindegy. Tedd fel magadnak a kérdést: csak azért nem teszed fel a kezedet, mert ijesztő?