/ SULI / Történelem érettségi: ily...
  2015-05-06

Történelem érettségi: ilyen feladatot kaptak a vizsgázók

A 2015-ös érettségi vizsgák harmadik napján a diákoknak történelemből kell számot adniuk a tudásukról. Ma reggel 8 órától több mint 80 ezer végzős vesz részt a történelem írásbeli vizsgán.

A Nyugat-római birodalomról, a reformációról, a török hódításról, az osztrák-magyar kiegyezésről, a két világháború közötti Magyarországról, a második világháborútól a rendszerváltásig terjedő időszakról valamint a jelenkori népességrobbanásról kaptak kérdéseket a diákok a középszintű töriérettségi első, rövid feladatokból álló részében - írja az eduline.

- hirdetések -

Hunyadi Mátyás adópolitikája, Szent István államszervezete, a jobbágyfelszabadítás, II. József, a Rákosi-korszak iparfejlesztése és az 1960-70-es évek életkörülményei - ezek a témák szerepelnek a középszintű töriérettségi második részében, az esszéfeladatokban. 

A középszintű töriérettségi két részből áll, melyekre összesen 180 percük van a diákoknak.

Vizsgázónként szükséges segédeszköz a középiskolai történelmi atlasz, amelyről a tanuló gondoskodik, továbbá vizsgacsoportonként legalább három példány helyesírási szótár, amelyet a vizsgabizottságot működtető intézmény biztosít.

A teljes cikk az eduline-on olvasható.