/ SULI / India, New York, Kanada: ...
  2015-02-26

India, New York, Kanada: négy külföldi ösztöndíj egyetemistáknak

Szívesen tanulnátok külföldön, vagy legalább pár hetet valamelyik külföldi egyetem campusán töltenétek? Ma olyan ösztöndíjakat ajánlunk nektek, amelyekkel megvalósíthatjátok terveiteket.

Indiai ösztöndíj egyetemistáknak és kutatóknak

Indiai alap-, mester- és doktori képzésekre, illetve posztdoktori tanulmányokra jelentkezhettek, a határidő március 3. Magyarországról két hallgató utazhat ki, alapfeltétel az angol nyelv ismerete.

- hirdetések -

Milyen támogatást kapnak a nyertesek?

Az ösztöndíj fedezi a tandíjat és az összes kötelező egyetemi költséget, emellett tartalmaz lakhatási támogatást (havonta 19-21 ezer forint), zsebpénzt (havonta 23-32 ezer forint), az eseti kiadásokra is biztosít forrást (21-67 ezer forint), és a szakdolgozat vagy a disszertáció megírását is támogatják anyagilag (30-43 ezer forint). Az ösztöndíj végső összege természetesen a képzés szintjétől és az adott szaktól is függ.

Némi önállóságra lesz szükségetek a pályázati anyag összeállításakor: három felsőoktatási intézményt és képzést kell megadnotok, amelyeket egy listából kell kiválasztani. Választék van bőven, összesen 146 egyetem közül választhattok, ezért némi időt érdemes a böngészésre szánni.

A cikk az eduline.hu-n folytatódik.