/ SULI / Az ELTE és a Corvinus a l...
  2013-11-26

Az ELTE és a Corvinus a legjobb egyetemek

Ismét az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzett a HVG felsőoktatási rangsorának élén, a karok versenyében a bölcsészettudományi, orvostudományi és gazdasági karok vezetnek. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2014, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával - számol be az eduline.

- hirdetések -

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Ismét az ELTE és a Corvinus végzett az élenTudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Pannon Egyetem - a hallgatók teljesítménye és az oktatói kiválóság alapján ezek a felsőoktatási intézmények vezetik a HVG 2014-es egyetemi-főiskolai rangsorát.

Az intézményi rangsor összeállításakor figyelembe vették az elsőhelyes jelentkezők számát, a nappali tagozatos képzésekre felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával rendelkező felvettek számát, a középiskolai versenyeken helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, valamint az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát.

"A legjobbak csoportját továbbra is a nagy hagyományú klasszikus tudományegyetemek, az egyre inkább univerzitássá fejlődő meghatározó fővárosi egyetemek és a nagyobb egyházi intézmények alkotják. Az igen tagolt középmezőnyben találhatóak a művészeti egyetemek és a nagy vidéki főiskolák. A lista hátsó harmadában helyezkednek el az alapítványi és a kisebb egyházi főiskolák" - olvasható a kiadványban.

(eduline)

 Kapcsolódó cikkek