érettségi
#Suli, munka

Őszi matekérettségi megoldókulcs: teszteld a tudásod!

2012.10.17.
1 perces olvasási idő

Az őszi érettségi időszakban érettségizel, esetleg előrehozott érettségit csinálsz matematikából? Nézd meg, hogy helyesen válaszoltál-e a kérdésekre! Nyáron fogsz érettségizni? Válaszolj otthon a feladatokra, és mérd meg, hogy hol jársz a felkészülésben, nézd meg, hogy mely feladatok okoznak még gondot!

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint az őszi matúra időszakában az előzetes adatok szerint 161 helyszínen 16 398-an tesznek érettségit. Az írásbeli vizsgák október 12-étől október 29-éig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdete november 7., vége november 13., a középszintű szóbeli vizsgák időszaka november 22-30.érettségi

A mostani vizsgákon változás, hogy közép- és emelt szinten is 20 helyett 25 százalékos eredményt kell elérni az elégséges osztályzathoz.

Az őszi vizsgaidőszakban hagyományosan az előrehozott érettségi vizsgára jelentkeznek a legtöbben. (Előrehozott érettségi vizsgát bármelyik tárgyból lehet tenni akkor, amikor az adott iskolában a vizsgára felkészítő tantárgy oktatása a helyi tanterv szerint befejeződik.) A középiskolák alacsonyabb évfolyamaira járó diákok több mint 9700 ilyen vizsgát tesznek le idén ősszel, ez az összes vizsga 51 százaléka. Jelentős még a rendes érettségi vizsgák száma, több mint 3300 (18 százalék). A letenni kívánt javító vizsgák aránya 13 százalék, míg a szintemelő vizsgáké 10 százalék.

Az ismétlő érettségi vizsgák száma a 2011. október-novemberi vizsgaidőszakhoz képest közép- és emelt szinten is jelentősen csökkent idén. Míg a tavalyi vizsgaidőszakban középszinten 1192, emelt szinten 595 ismétlő érettségi vizsgajelentkezést regisztráltak, addig az idei vizsgaidőszakban az ilyen típusú vizsgák száma középszinten 677, emelt szinten 442 lesz.

(KamaszPanasz, MTI)