/ SULI / Elkezdődött az őszi érett...
  2012-10-12

Elkezdődött az őszi érettségi időszak

Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom, valamint a nemzetiségi nyelv vizsgatárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik az őszi érettségi vizsgaidőszak. Az előzetes adatok szerint 161 vizsgahelyszínen 16 398-an adnak számot tudásukról. A mostani vizsgákon változás, hogy közép- és emelt szinten is 20 helyett 25 százalékos eredményt kell elérni az elégséges osztályzathoz.

- hirdetések -

Október 12. és november 30. között a kijelölt középiskolákban és a 20 kormányhivatal szervezésében 161 vizsgahelyszínen 16 398-an vizsgáznak, Elkezdődtek az őszi érettségi vizsgákszámuk mintegy 800-zal kevesebb, mint az elmúlt év hasonló időszakában volt - közölte az Oktatási Hivatal.

A jelentkezők - a megfelelő feltételek megléte esetén - ebben a vizsgaidőszakban is választhatnak a hét vizsgafajta mindegyikéből, azaz a rendes, az előrehozott, a szintemelő, a kiegészítő, az ismétlő, a pótló és a javító érettségiből.

A hivatal tájékoztatása szerint az írásbeli vizsgák október 12-étől október 29-éig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdete november 7., a vége november 13., a középszintű szóbeli vizsgák időszaka november 22-30.

Az érettségi vizsgaszabályzatról szóló kormányrendelet módosítása miatt a vizsgázóknak az elégséges osztályzat eléréséhez az eddigi 20 százalékos eredmény helyett közép- és emelt szinten egyaránt 25 százalékot kell elérniük. A több vizsgarészből álló tantárgyak esetében a vizsgázónak nem 10, hanem legalább 12 százalékos eredményt kell elérnie vizsgarészenként ahhoz, hogy elégséges osztályzatot szerezhessen. A vizsgatárgyak köre és az egyes vizsgatárgyak részletes követelményei nem változtak.

(MTI)

  Kapcsolódó cikkek